2015. október 22., csütörtök

EL: Hármat gurított a Lazio emberhátrányban!

Annak ellenére, hogy gyakorlatilag az egész mérkőzést emberhátrányban játszotta a Lazio, Stefano Pioli tanítványai hármat gurítottak, kegyetlenül kihasználták az ellenfél hibáit az Europa Liga 3. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén. A csoport másik mérkőzésén a St. Etienne megharcolt a Dnipro ellenében, s három ponttal távozott Ukrajnából. 

Lazio - Rosenborg 3-1 (1-0)
Helyszín: Roma, Stadio Olimpico; Vezette: Pawel Gil
Gólszerzők: Matri (28.), Anderson (54.), Candreva (80.) ill. Soderlund (69.)
Sárga: Matri (90.) ill. Björdal (62.)
Kiállítás: Mauricio (6.) ill. - 

Lazio: Berisha - Konko, Mauricio, Hoedt, Radu - Cataldi, Onazi (Gentiletti 11.), Candreva, Mauri (Milinkovic-Savic 75.), Anderson (Lulic 70.) - Matri. Vezetőedző: Stefano Pioli

Rosengorg: Hansen - Dorsin (Mikkelsen 62.), Eyjolfsson, Björdal, Svensson (Kondarsen 76.) - Midtsjo, Selnaes (Vilhjalmsson 89.), Jansen - Skjelvik, De Lanlay, Soderlund. Vezetőedző: Kare Ingebrigtsen

A mérkőzés egyértelmű favoritja volt az olasz csapat, ám gyorsan fordult a kocka, Mauricio szabálytalansága révén, már a 6. percben megfogyatkozott a hazai csapat, mely így gyakorlatilag az egész mérkőzést emberhátrányban kényszerült lejátszani. Ez meg is látszott a játék képén, ám a Rosenborg fölénye nem volt meggyőző, s bár tíz kísérletük is volt az első játékrészben, kaput csak egyetlen egy talált. Apropó, a kiállítás révén majd meg is feledkeztem róla, olasz kapufával kezdődött a meccs, a 4. minutumban a felmerészkedő védő Hoedt bólintott egészen jól egy szögletet követően. Az első félidőben két nagyobbnak mondható norvég helyzetet jegyezhettünk fel, ez keretbe foglalta a Lazio vezető találatát, melyet Candreva és Matri összjátéka előzte meg. Az emberelőny ellenére, így hazai vezetéssel zárult az első felvonás. 

A szünetet követően úgy jöttek ki a Rosenborg játékosai, mint akikkel a szünetben vért itattak, felborult a pálya, s fellazult a nagy támadásban a védelem is. Hiábavaló volt a 27-73-as labdabirtoklás a második félidő első kilenc percében, egy kontratámadást góllal fejezett be a Lazio, Matri ugratta  ki Andersont, aki tizenhatról kilőtte a bal alsót. Igen ám, de a norvég mezőnyfölény nem apadt, s a 69. percben megérett a szépítő találat, újra nyitott lett a találkozó, fordulva a végjátékra. Az adódó lehetőséggel azonban nem tudott élni a Rosenborg, tíz perccel a vége előtt büntetőhöz jutott a Lazio, s bár Candreva tizenegyesét kivédte Hansen, a kipattanót beverte a középpályás, ezzel pedig otthon tartotta a három pontot az olasz csapat, mely vezeti csoportját féltávnál. A hosszabbításban ugyan még büntetőhöz jutottak a norvégok, ám a lehetőség kimaradt.

Dnipro - St. Etienne 0-1 (0-1)
G: - ill. Hamouma (44.)

Meglehetősen nehezen indult a meccs, kellett egy jó bő fél óra, hogy a csapatok elérjék az üzemi hőfokot, többnyire a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Majd egy félidőt kellett várni az első komolyabb lehetőségre, ez a vendégek nevéhez fűződött, ám mielőtt nagyobb baj lett volna az akcióból, a hazaiak kapuvédője Boyko játékba avatkozott, s elhalászta a labdát, mely ha célt ér, nagy gond lehetett volna. Egy perc volt vissza a rendes játékidőből, akinek elfogyott a söre és türelmetlen volt, az már a büfében ácsorgott, rosszul tette, ugyanis Hamouma vezetést szerzett, így lemaradt egy gólról. Persze hazai szemmel...!

A fordulást követően sem változott a játék képe, hazai pálya ide vagy oda, a Dnipro nem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére. Noha Ronat lévén közel álltak az egyenlítéshez, Eysseric révén a St. Etienne is szerezhetett volna újabb gólt. Azonban a háló nem rezgett, maradt a 0-1, mely nagyon sokat nyomhat a latba a végelszámolásnál a franciák javára.

Íme a G-csoport állása féltávnál:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése