2015. szeptember 17., csütörtök

Liverpool: Eljött Bogdán Ádám ideje

A Bajnokok Ligáját követően csütörtökön az Europa Liga csoportküzdelmei is megkezdődnek, s a legrangosabb kupával ellentétben itt már magyar játékosoknak is szoríthatunk. A Legia Warszawa, a Lech Poznan és a Sion mellett a Liverpoolnak is van magyar légiósa Bogdán Ádám személyében. Úgy hírlik, a válogatott hálóőr számára eljő a bizonyítás lehetősége. 

Az angol sajtó úgy tudja, csütörtökön a Bordeaux otthonában Simon Mignolet csupán a kispadon kap helyet, a vörösök gólvonalát Bogdán Ádám védheti. A hírt meglovagolva meg is kérdezték Bogdán Ádámot, aki természetesen kulisszatitkot nem fecsegett ki, még akkor sem, ha már tud valamit - "Bármikor megkérhetnek, hogy álljak be a kapuba, kész vagyok rá. Az előző hetekben kőkeményen dolgoztunk, és ez jót tett az önbizalmamnak. Éppen ezért már alig várom, hogy pályára léphessek az első liverpooli tétmeccsemen. Keményen harcolok az esélyért, és ha megkapom, akkor reménykedem, hogy jól fog menni a játék." 

A Liverpool remekül kezdte a szezont, meccs-meccset követett kapott gól nélkül, ám az utóbbi két bajnokin valami változott. Előbb a West Ham távozott 3-0-ás győzelemmel az Anfieldről, mag hétvégén a Manchester United otthonában kellett háromszor maga mögé nyúlnia a belga portásnak. Azt, hogy a váltás ennek köszönhető, vagy csupán hasonló szisztémáról van szó, mint az FC Barcelona háza táján Ter Stegen és Claudio Bravo esetében, avagy egyik portás a kupasorozatokban, míg a másik a bajnokságban bizonyíthat. 

Reméljük az angol sajtó jól informálódott, s tényleg Ádám védi majd a Liverpool kapuját. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése