2015. szeptember 17., csütörtök

Kihívója akadt a Barca (MSN) és a Real (BBC) triójának!

Gareth Bale madridi szerződtetését követően megalakult a sajtó által BBC névre keresztelt Real Madrid trió. Ezt követte az ősi rivális FC Barcelona támadósora, mely Luis Suarez érkezésével lett teljes és az MSN becenevet kapta. A tavalyi évadban előszeretettel hasonlíthatták össze a két támadósor teljesítményét, melyet mondhatni toronymagasan a katalánok nyertek, mind gólok, gólpasszok, illetve a lejátszott mérkőzések és a fent említett két adat hatékonysági átlagát tekintve. Persze a BBC produktuma is világklasszis volt. Idén azonban úgy fest, hogy kihívója is lesz a két spanyol triumvirátusnak, az MMA ugyanis bejelentkezett. 

Ezidáig az MMA elnevezés még nem terjedt a sajtó útján, most azonban a FociClub.hu útjára indítja a Borussia Dortmund nagy hármasának mozaikszó változatát. Avagy MMA = Marco Reus, Mkhitaryan és Aubameyang.

Mint ismeretes a Borussia Dortmund nagy váltáson ment keresztül, a sikeredző Jürgen Klopp felállt a kispadról, s helyét Thomas Tuchel vette át. Az új tréner új lendületet hozott, a BVB parádés szezonrajton van túl. Minden sorozatot figyelembe véve 9 tétmérkőzésen van túl a csapat, s mind a 9 mérkőzést megnyerte, támadójátéka imponáló, mint a gólaránya. A szóban forgó mérkőzéseken 34 gólt lőtt a csapat, ez közelít a meccsenkénti 4-es átlaghoz. A 34 találatból 24 az MMA nevéhez fűződik, ám gólpasszok terén sem állnak rosszul a csapatok. 

Ami pedig az összehasonlítást illeti, fontos szegmens a gól és a gólpassz, ahogyan ez a táblázatban is látható, illetve a játékosok által lejátszott meccsszám. Az 'Összesen' sorban összesítjük a három játékos ezen adatait, a gólt és a gólpasszt összeadjuk és elosztjuk egyiket a másikkal, melynek következtében kapunk egy hatékonysági átlag mutatót. Tavaly az FC Barcelona (MSN) triója mindenben felülmúlta a BBC-t, idén azonban ezidáig más a helyzet, persze még hosszú a szezon.

Ahogyan tavaly, úgy idén is jelentkezünk sorozatunkkal, időről időre összehasonlítjuk majd a triók teljesítményét, s láthatjuk a változásokat. A táblázatban is láthatjátok, hogy a meccsszámok nagyon eltérnek, így a gól/gólpassz sokszor nem mérvadó, ilyenkor jó a hatékonysági átlag.

Az FC Barcelona szuperkupa mérkőzéseken van túl, míg a Dortmundnak fel kellett kerülnie az Europa Liga főtáblájára. A katalánok és a madridiak már túl vannak egy hétközi Bajnokok Ligája mérkőzésen, a BVB triója (MMA) csütörtökön este növelheti, vagy éppen ronthatja hatékonyáig átlagát az Europa Ligában a Krasnodar ellenében. 


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése