2015. augusztus 13., csütörtök

US Open Kupa: Németh gól, fináléban a Sporting

Két hazai győzelem és egy Németh Krisztián gól a US Open Kupa  elődöntőin, avagy megvan a finálé párosítása, a Phildelphia ellenfele a Sporting Kansas City lesz.  

Sporting Kansas City - Real Salt Lake 3-1 (1-1)
G:Mustivar (35.), Feilhaber (80.), Németh (85.) ill. Garcia (24.)
Kiállítás: - ill. Garcia (90+3.)

Mind mezőnyben, mind pedig helyzetek tekintetében ellenfele fölé nőtt a Sporting, mely a második félidőben igába hajtotta ellenfelét. Noha a mérkőzésen a Real Salt Lake szerzett vezetést Garcia révén, tíz percen belül érkezett az egyenlítő találat, Feilhaber folytatja pazar produktumát, előbb gólpasszal, majd a második félidőben a hajrára fordulva góllal vette ki a részét a sikerből. A végszó Németh Krisztián lábában volt, a maygar támadó egy hatalmas védelmi bakit használt ki. A találkozót tíz emberrel fejezte be a Real Salt Lake, Garcia a ráadásban jutott a kiállítás sorsára, ez már nem osztott, nem szorzott. Ezzel az is eldőlt, hogy nem lesz rekordállítás, a Chicago marad ugyan úgy négyszeres győztes, mint a címvédő Seattle. Ara, hogy ötszörös bajnoka legyen az US Open Kupának, méf várni kell.

Philodelphia - Chicago Fire 1-0 (0-0)
G: Le Toux (74.) ill. -

Csakúgy, mint tavaly, idén is a Philodelphia lesz a döntő egyik résztvevője, a finálénak pedig ezúttal is otthonuk a PPL Park szolgál majd helyszínéül. Óriási különbség nem rajzolódott ki a csapatok között, mezőnyben szinte teljesen egyenlőek voltak a csapatok, a különbséget csupán Le Toux jelentette, a francia labdarúgó a 74. percben lőtte be a győztes találatot. A Philodelphia története második fináléjára készülhet, míg a Sporting két ízben már döntőzött, mérlegük pedig ezidáig makulátlan.

A finálét szeptember 30-án rendezik, a kupa sorsa egy mérkőzésen dől el.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése