2015. augusztus 13., csütörtök

Barca: 12 millióért vihetik a katalánok tehetségét

A Messi-Neymar-Suarez trió mellett roppant nehéz az FC Barcelona kezdő támadósorának a közelébe kerülni. Az akadémián nevelkedő labdarúgók számára pedig még bonyolultabb a helyzet, hiszen a rangsorban cserecsatárok is vannak előttük, mint például jelen esetben Pedro. Ezt a bizonyos lépcsőfokot ostromolta a tavalyi szezonban Sandro, Munir, illetve az ifjú Traore, utóbbi azonban úgy fest, hogy nem kíván viaskodni, játszani szeretne, így a tettek mezejére lép, s kereket old. A katalán klub szép összeget láthat utána...!  

A mali felmenőkkel rendelkező spanyol állampolgár gyermekkora óta a katalánok akadémiáján nevelkedik, 11 esztendeje, mikor még csak nyolc éves volt, már a klub színeiben rúgta a bőrt. Jelenleg 19 esztendős, tavaly bemutatkozott a felnőttek között, de hosszú ideje, illetve stabilan csak a második csapatban számítottak rá. Mint ismeretes a Barca B kiesett a másodosztályból, a harmadik vonal pedig annyira nincsen szem előtt és nem is olyan vonzó, míg az első keret igen távoli, jelen pillanatban Sandro és Munir is elsőbbséget élvez vele, s hiába Pedro esetleges távozása, Nolito hamar betöltheti az általa hagyott űrt.

Adama Traore iránt az elmúlt hónapokban több klub is bejelentkezett, eleinte a Guardiola trenírozta Bayern München tűnt a befutónak, ám ez mára már egy halott szálnak tűnik, az érdeklődés a Premier League irányából jön. A West Ham United és a Liverpool sem közömbösen tekint a csatárra, ám a legfrissebb hírek szerint az Aston Villa lehet a befutó. A birminghami klub 12 millió eurót tehet le az asztalra, a transfermarkt.de év elején 5 millióra taksálta a játékos piaci árát, melyhez tartozik egy 2018 nyaráig szóló kontraktus.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése