2015. július 2., csütörtök

US Open Kupa: Németh dupla, Dwyer mesternégyes

Kialakult a 2015-ös US Open Kupa negyeddöntőjének mezőnye azt követően, hogy csütörtökre virradóra a nyolcaddöntők második felét is lejátszották. Mindössze egyetlen egy párharcból jutott tovább a vendég csapat, a két alacsonyabb osztályú csapatból egyik sem maradt talpon. 

A City elleni városi derbit követően újabb helyi derbi várt a Red Bulls legénységére, avagy a Raúlt is foglalkoztató második ligás Cosmos tornyosult az MLS csapat útjába. A vendég csapat 1-1-ig tudta tartani a lépést, a második félidőben gólok tekintetében is kiütközött a csapatok közti külömbség, mely végül fölényes Red Bulls győzelmet hozott.

A Németh Krisztiánnal felálló Sporting nagy zakóban részesítette a Dallast, Dwyer mesternégyesig jutott, míg a magyar támadó egy duplával vette ki a részét csapata sikeréből. A vendégek nem adták fel, öt gólos hátrányban is hajtottak, s ennek két gól lett az eredménye, mely megsüvegelendő, ám csak szépségtapasznak felel meg.

Az utóbbi időben remekül muzsikáló Timbers a kupában stoptáblát kapott, a Real Salt Lake jelentette a végállomást, míg a Los Angeles Galaxy visszavágott a hétvégi bajnoki vereségért, s idegenben jutott tovább a nagy rivális San Jose ellenében.

New York Red Bulls - New York Cosmos  4-1 (2-1)
G: Zizzo (5.), Abang (42.), Kljestan (54.-büntető), Grella (90.) ill. Mkosana (16.)

Sporting Kansas City - FC Dallas 6-2 (4-0)
G: Dwyer (5., 30., 41.-büntető, 69.). Németh (45+1., 59.) ill. Barrios (62.) Acosta (73.)

Real Salt Lake - Portland Timbers 2-0 (0-0)
G: Jaime (54.), Morales (71.-büntető) ill. -

San Jose Earthquakes - Los Angeles Galaxy 0-1 (0-1)
G: - ill. Villareal (6.)

Korábban játszották:
Philodelphia - DC United 2-1 
Orlando City - Columbus Crew 2-0 
Chicago Fire - Charlotte Independence 3-1 
Houston Dynamo - Colorado Rapids 1-0 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése