2015. július 12., vasárnap

Madridból igazolt védőt a Stuttgart - hivatalos

A VfB Stuttgart számára nem úgy sikerült a mögöttünk álló szezon, ahogyan azt a klubvezetés és a szurkolók elvárják, a csapat mindvégig a kiesés ellen küzdött, végül pedig csak egy nagy huszáros hajrának köszönhetően maradt ment. Huub Stevens immáron a múlté, a padon Alexander Zorniger váltotta a holland szakembert. Új szelek fújnak tehát a sváb csapat háza táján, ez pedig új játékosokkal jár. 

A 26 esztendős argentin védő Emiliani Insúa legutóbb a Rayo Vallecano kölcsönjátékosa volt, ám tulajdonilag az Atletico Madrid labdarúgójának számított. Az egykoron Liverpoolban futballozó, mára fényét veszítő Insúa nem hosszabbított munkaadójával, így szabadúszóvá lépett elő pár nappal ezelőtt. Ezt a lehetőséget lovagolta meg a német klub, a felek 2018 nyaráig szóló kontraktust kötöttek.

További érkezők: Stuttgartban zajlik az élet, nagy átalakuláson megy át a csapat. Visszatért Kaiserslauternből Kevin Stöger, a 21 esztendős osztrák reménység remek szezonon van túl, s úgy fest, hogy ezúttal nem adják kölcsön, megkapja a lehetőséget. A 24 esztendős bal oldali védő Philip Heise a jóval alacsonyabb osztályú Heidenheimtől érkezett 750 ezer euró ellenében. Kapus poszton 13-szoros lengyel válogatott hálóőrrel esősített a csapat, Przemyslaw Tyton 1 millió euró ellenében váltott klubbot. Az élvonalból kieső Padebornt nem kíséri a második vonalba Lukas Rupp, aki lejáró szerződése kapcsán szabadon igazolható volt. Az első számú kapus posztért lesz harc, ám valószínűleg ez Mitchell Langerakot illeti majd meg, A Borussia Dortmund 3 millió eurót kért kapusáért. Végezetül pedig Jan Kimenet, az ifjú, 21 esztendős cseh ígéretért 1 millió eurót fizetett a Stuttgart. 

A távozók névsora: Vannak azonban távozói is a csapatnak, Joshua Kimmich a Bayern München labdarúgója lett, a 20 esztendős védekező középpályásért 8,5 millió eurót fizetett a bajnok. Szintén távozott védekező középpályás posztról a másik fiatal 21 esztendős Robin Yalcin, őt a török Sivaspor vette meg 250 ezer euróért. A Bayern München nem tétlenkedett, Reina utódját is Stuttgartban találta meg Neuer mögé, 3,5 millió eurót fizettek Sven Ulreichért. A másik kapust Thorsten Kirschbaum személyében a Nürnberg igazolta le 150 ezer euróért, míg a középső védő, de alapembernek abszolút nem mondható Karim Haggui lejáró szerződését követően a Düsseldorfot választotta. A sor még mindig nem ért véget, Gotou Sakai a nagy rivális Hamburg labdarúgója lett 300 ezer euró ellenében. A sort pedig a bal oldali szélső Konstantin Rausch zárja, a bal oldali szélső ingyen távozott az újonc Darmstadt fedélzetére.

A Stuttgart keretét tehát ezidáig hét játékos hagyta el és hét már érkeztek is, nagy pénzmozgás nem, de jelentős átalakulás megfigyelhető. Kíváncsian várjuk a további transzfereket és azt, hogy Zorniger irányításával mire lesz képes a csapat. 

Játékosra költöttek idáig: 5,75 millió euró
Játékosok eladásából bejövő összeg: 12,7 millió euró

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése