2015. július 12., vasárnap

Gerrard győzelemmel debütált új csapatában - videóval

Eljött a nap, amikor Steven Gerrad nem a Liverpool mezét viseli magán, avagy a vörösök élő legendája bemutatkozott a Los Angeles Galaxyban. Ráadásul győzelemmel tette ezt a Bajnokok Nemzetközi Kupája elnevezésű barátságos torna keretein belül. 

A 35 esztendős klasszis kezdőként kapott helyet, s az első félidőt végig a pályán töltötte a  CONCACAF-régió aktuális Bajnokok Ligája-győztesével, a mexikói Club Américával szemben. Bár sem gólt, sem pedig gólpasszt nem adott, remek lendülettel és vehemenciával mutatkozott be a hazai közönség előtt, labdáinak pedig már most szeme volt. A StubHub Centerben csaknem telt ház 28 ezer néző fogadta a csapatokat. 

A mérkőzés egyébként 2-1-re a Los Angeles Galaxy nyerte meg, Robbie Keane káprázatos labdaátvétel után talált a kapuba, míg a győztes gólt Gordon jegyezte. A találkozón a Club America szerzett vezetést még a 6. percben Quintero révén, innen fordított a Galaxy.

Gerrard produktumán külön kamera figyelte a mérkőzésen, ebből láthattok egy rövid összeállítást a következő videón.

Ami pedig a folytatást illeti, jövő héten a Saj Jose Earthquakes ellen első hivatalos tétmérkőzésén is bemutatkozhat Gerrard az MLS-ben. A Bajnokok Nemzetközi Kupája keretein belül pedig még egy mérkőzés vár a csapatra a bajnokok Ligája győztes FC Barcelona ellenében július 22-én.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése