2015. május 14., csütörtök

Morata keserédes szavai a meccs után

A sors fintora lecsapott a Real Madrid csapatára, avagy saját nevelésű játékosa Álvaro Morata ütötte el a címvédőt a berlini finálétól. A 22 esztendős támadó az odavágót követően a visszavágón is betalált. 

A Real Madridnál nem fért be a csapatba, nem kaphatott volna állandó lehetőséget, így a játékos karrierjét figyelembe véve Morata eladása mellett döntött a klub. A Juventus kifizette a 20 millió eurót, a döntést pedig biztosan nem bánták meg...!

A párharc nyilvánvalóan nagyon pikáns volt az ifjú támadó számára, így pedig, hogy ő lett a párharc hőse, kulcsembere, még kuszább a történet, avagy kissé keserédes az öröm - "A Juventusban futballozom, ma este is csak a munkámat végeztem. Kissé keserédes érzés, jobb lett volna más csapat ellen betalálni az elődöntőben. Köszönöm a madridi szurkolóknak azt a szeretetet, amelyet korábban kaptam tőlük, mindig is nagyon jók voltak hozzám. Nagyon kellemetlen érzés ez, de ilyen az élet, és ilyen a futball. Furcsa, nagyon furcsa... Sergio Ramos és Iker Casillas a meccs után gratulált nekem, minden jót kívánva. Ilyenek az igazi barátok. Nagy elégedettséggel tölt el, hogy a döntőbe jutottunk, ám nem akarunk megállni itt, történelmet akarunk írni. Nagyszerű csapat a Barcelona, de mi is nagyszerű csapat vagyunk ám!"

Morata nem ünnepelte gólját, lehajtott fejjel tűrte, hogy társai körülveszik, s eufóriában patakzanak. A gesztus szép, belül is lehet örülni. So kellenpéldát láttunk már a futballtörténelemben, le a kalappal Morata előtt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése