2015. május 14., csütörtök

Buffon és Allegri értékelése, a Barca sem legyőzhetetlen...

Szerda este kiderült, hogy ezúttal is lecsapott a címvédők átka, avagy nem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában. Az Öreg Hölgy ugyanis bemasírozott a berlini fináléba, s a katalánoktól sem ijed meg. A mérkőzést követően Allegri és Buffon is értékelt, s már a fináléra tekintett előre. 

Bizonyára sokakban élénken él még a sorsolás pillanata, amikor is minden szurkoló a Juventust szerette volna saját csapatának ellenfélül, s a sorsolást követően rendre azt lehetett hallani, hogy a Real Madrid majd hogy kitömi a torinói alakulatot. Mos, túl vagyunk a párharc két mérkőzésén, s a címvédő búcsúzott...

Szerda este a Bernabeu gyepén alakított nagyot az olasz gárda, mely hossz évek után újfent bejutott a fináléba olasz csapatként. Erre legutóbb az Inter volt képes a 2009-2010-es szezonban, s akkor Mourinho csapata meg is nyerte a finálét. Ami pedig a Juventust illeti, az olasz rekordbajnok legutóbb tizenkét esztendeje volt finalista, akkor az AC Mialn colt az ellenfél. Azt a döntőt akkor elbukta a Buffonnal felálló Juve, most reméli a kapuvédő, hogy más lesz a forgatókönyv.

Massimiliano Allegri, a Juventus mestere a következő képen értékelt, s tekintett a finálé elébe , avagy ami nem sikerült Conte irányítása alatt, az most összejött - "Nagyszerű játékosaim vannak, megérdemelten jutottunk a döntőbe, és remélem, ott is ilyen jól játszunk majd. Bár azért az első félidőben lehetett volna ma több helyzetünk. A második játékrészben két vagy három ziccerünk is akadt,  tehát ma is olyan remekül, meggyőzően futballoztunk, mint az egész idényben. Az Olasz Kupa döntőjébe is eljutottunk, és bizony ott is nyerni akarunk, ez fontos célkitűzés. Egyébként tudtam, hogy nehéz lesz a madridi fellépés, mondtam is a játékosaimnak, hogy bátran, de technikásan kell futballoznunk. Sikerünk nagyon fontos az olasz labdarúgás számára is, egy olasz csapat végre eljutott a BL-döntőbe. Tudtuk egyébként, hogy Isco és James Rodríguez nem jól védekezik, ezért ott kell támadnunk, az ő helyükön. A Barcelonát szinte lehetetlen megverni, de más dolog megnyerni ellene egy párharcot, és más dolog elverni egyetlen mérkőzésen. Ott bármi megtörténhet. Fizikailag jó formának örvendünk, a Barcának meg van egy sztratoszférikus csatártriója, de mindenképpen nyerni akarunk Berlinben."

Karrierje második BL fináléjára készülhet Gianluigi Buffon, aki elmondta, belül nagyon örül - "Ha esélyed nyílik pályára lépni egy BL-döntőben, csakis nyerni akarsz, hiszen csakis úgy szabad odamenni, hogy nyerni akarsz. A Sors akarta, hogy eljussunk a berlini döntőbe, hiszen ott lettünk 2006-ban világbajnokok, de az történt most a madridi mérkőzésen, amit szerettünk volna. Természetesen a fináléba nem turistáskodni megyünk, hatalmas jelentőséggel bír az a találkozó mindannyiunk életében. Nagyon büszke vagyok csapattársaimra, keményen dolgoztak mind, hogy ilyen messzire jussunk. A Barcelona ellen mindent beleadunk; egyébként is, csak nagyon ritkán jut el az ember a BL döntőjébe, ilyenkor senki sem futballozik fél gőzzel. Óriási lehetőség ez döntő számunkra. Nem látszik rajtam az öröm, de belül gyakorlatilag felrobbantam a végén."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése