2015. május 28., csütörtök

Meglepetés a cseh kupadöntőben

Szerdán rendezték a cseh labdarúgókupa idei kiírásának fináléját, melynek két résztvevője a Jablonec és a Liberec volt. A döntő büntetőpárbajba torkollott, s nagy meglepetésre a Liberec hódította el a serleget története során másodszor. 

Jablonec - Liberec 1-1 - büntetőkkel 1-3
G: Dolezal (39.) ill. Bakos (86.)

A két csapat közt nagy különbség van, elég, ha a cseh élvonal (Synot Liga) táblázatára nézünk. A Jablonec ugyanis biztos Europa Liga induló, egy fordulóval a vége előtt harmadik pozícióját már senki nem veszélyezteti, míg a Liberec fele annyi pontot gyűjtve a kiesőzóna peremén van, hátulról harmadik, ám ki már nem eshet. A bajnokságban oda-vissza a Jablonec nyert, sőt, gólt sem kapott, ám megint beigazolódott, hogy a kupa más és egy mérkőzésen bármi megtörténhet.

A mérkőzésen végig a Jablonec dominált, Dolezal  első félidőben szerzett gólja révén pedig egészen a 86. percig vezetett, akkor azonban derült égből fasírt, jött Bakos és hosszabbításra mentette a meccset. A kétszer tizenöt perces ráadásban nem esett gól, így következhetett a büntetőpárbaj, ahol már nincsen jobb vagy rosszabb csapat. Az első párban a Jablonec játékosa Novak rontott, míg a másodikban a Liberec révén Frydek. A folytatásban azonban már csak a Liberec rezgette a hálót, Breznanik és Sural lába sem remegett meg, ellenben a Jablonec részéről a gólszerző Dolezal, majd Rossi is rontott, így a Liberec hódította el a serleget története során másodszor. 

A cseh kupa 1994 óta íródó történetének legsikeresebb csapatai:
1. Sparta Praha - 5 arany
2. Slavia Praha - 4
3. Viktoria Zizkov - 2
3. Teplice - 2
3. Jablonec - 2
3. Liberec - 2

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése