2015. május 1., péntek

Könnyes búcsú, távozik a Bilbao klasszisa

Csütörtök este hivatalos sajtótájékoztató keretein belül jelentette be Andonin Iraola, hogy a szezon végeztével elhagyja szeretett klubját az Athletic Bilbaot. A búcsú nem egyszerű, a 32 esztendős játékos a könnyeivel küszködött, ugyanis mindent figyelembe véve 21 esztendeje szolgálta a klubot, 2003 óta volt tagja az első csapatnak. 

A hétszeres spanyol válogatott védő mindvégig hű maradt szeretett baszk klubjához, pedig válthatott volna, meglett volna az alkalma magasabb szintre lépni, ő azonban a klubhűséget választotta. Szerződése azonban a szezon végeztével lejár, s nem kívánt hosszabbítani, úgy érzi, az ideje lejárt, s ideje kipróbálnia magát másutt. A cél az MLS lehet, azt azonban még nem tudni, hogy melyik csapat felé veszi majd az irányt.

Idén már nem számított alapembernek, bár még így is sok játéklehetőséget kapott, ám úgy döntött, átadja a helyét a következő nemezedéknek. Bár még csak 32 esztendős, ám nem mindenki egyforma, van aki 28 esztendős koráig tud hozni egy szintet, van aki pedig hamarabb rozsdásodik, s hagy fel a profi futballal. Iraola ezt belátja, a La Liga és a Bilbao már erős lesz számára, más csapatot pedig nem akar szolgálni spanyol honban, így a tengerentúlra mehet levezetni.

Iraola 2003-as debütálása óta közel 500 tétmérkőzésen erősítette a Bilbao csapatát. Mondhatjuk, hogy egy legenda hagyja el a klubot, búcsúja a pályán pedig érzelmekkel teli lesz.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése