2015. január 30., péntek

Yaya Toure: Irány a Serie A (?!)

Roberto Mancini a Manchester City ex-vezetőedzője hisz a címben elhangzottakban, az Inter trénere a nyáron hadjáratot indít. Elmondása szerint három bajnokra van szüksége a milánói klubnak, ha ez megvan, akkor irány a bajnoki cím, be lehet fogni az Öreg Hölgyet. 

A 50 esztendős olasz tréner elmondta, hogy Toure egy igazi bajnok, a világ egyik legjobbja és hisz abban, hogy kellő előkészítést követően létre jöhet az üzlet. Véleménye szerint az elefántcsontparti számára ez egy remek lehetőség, korábbi játékosa pedig hajlandó váltani, sok helyen megfordult már, ám az olasz kaland hiányzik az életéből. Köztudott, hogy mester és tanítványai igen jó kapcsolatot ápolt a Polgároknál, ez a kapcsolat pedig azóta minden bizonnyal nem változott, így Mancini személye is döntő szerepet játszhat. Erre azonban a nyárnál előbb nem kerül sor, azt is leszegezte a szaktekintély.

Yaya Toure a barcelonai éveket követően választotta Manchester kék felét, 2010 óta a City vezére, immáron több mint 200 tétmérkőzésen tette le a névjegyét, statisztikái, eredménysorai pedig lenyűgözőek. Egyet azonban nem feledhetünk az elefántcsontparti is túl van már a harmincon, fiatalabb pedig nem lesz. Persze vészharangot még nem kell kongatni, jó pár klasszis szezon állhat még előtte, ez egyéntől függő.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése