2014. november 14., péntek

Cavani és Suarez is betalált, Uruguay mégis kikapott

Fordulatokban gazdag, büntetőpárbajba torkolló mérkőzést vívott egymással Uruguay és Costa Rica nemzeti csapata. Hiába talált a hálóba Suarez és Cavani is a hazaiak részéről, a legvége a vendégek örülhettek.  

Uruguay - Costa Rica 3-3 (0-1) - büntetőkkel 6-7
G: Suarez (50.), Gimenez (64.), Cavani (67.) ill. Saborio (42.), Ruiz (51.), Venegas (90+1.)

Mindkét oldalon adódtak lehetőségek az első játékrészben, gól azonban úgy festett nem születik. A 41. percben aztán rezgett a háló, Saborio  a Real Salt Lake támadója nyakát megnyújtva visszabólintott a labdát a kapuba. 

A fordulást követően igen csak felpörögtek az események, az 50. percben Suarez vett meg egy visszalőtt labdát, majd bombázott 15 méterről a léc alá. Az állás nem sokáig volt egyenlő, ugyanis egy minutummal később Bryan Ruiz a Fulham szélsője ismételten vezetést szerzett a vendégeknek. Egy megmentett labdából következő belőtt labdát az egyik costa ricai átlépett, míg Ruiz kapásból belsővel a kapuba lőtt. A 64. percben aztán egy a félpálya közepéről elvégzett szabadrúgást nem tudtak kivágni a vendég védők, a labda az Atletico Madrid 19 esztendős belső védőjének fejét találta meg, José Giménéz ezzel második gólját jegyzete a nemzeti tizenegyben. Pár perccel később már a hazaiaknál volt az előny, Cavani fülelt le egy átadást, majd tette ki a játékszert a szélre, majd érkezett a beadásra és a kapuba fejelt. Mikor már mindenki azt hitte, hogy zsebben a hazai győzelem érkezett Venegas és döntetlenre mentette a mérkőzést.

A felek abban állapodtak meg, hogy döntetlen esetén büntetőpárbaj következhet, így is lett, idegtépő pillanatok következtek, melynek végén Costa Rica örülhetett. Hazai részről Averalo és Pereira rontott, míg a vendégeknél csak az első rúgó Borges hibázott.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése