2014. október 14., kedd

Neymar mesternégyes Japán ellen

Ázsia is megismerhette Neymart az FC Barcelona és a brazil válogatott ászát. A szenvedő fél ezúttal a japán válogatott volt, melynek védelme nem tudott mit kezdeni a ficánkoló brazillal, aki végül mesternégyesig jutott. 

Japán - Brazília 0-4 (0-1)
G: - ill. Neymar (18., 48., 77., 82.)

Mezőnyben és helyzetek tekintetében nem volt akkora a differencia a csapatok között, mint azt az eredmény mutatja, a különbséget Neymar jelentette. Az FC Barcelona klasszisa elképesztő pontossággal használta ki helyzeteit. A 18. minutumban egy hirtelen ritmusváltást követően Tardelli ugratta ki Neymart, aki ziccerben találta magát. Kawashima kapuvédő nem tudott mit tenni, nem sikerült lelopni a brazil lábáról a labdát, így beindult a Neymar show. A második játékrész elején aztán Coutinho játszotta meg a Barca klasszisát, aki higgadtan a kapu bal alsó sarkába helyezte el a játékszert.  Coutinho remek cserének bizonyult, két perccel pályára lépése után osztotta ki a gólpasszt, ahogyan később Kaká is megszolgálta Dunga bizalmát. A 77. percben aztán megvolt a mesterhármas és a kosaras gólöröm, avagy lepattanót szerzett a brazil és közelről passzolt a kapuba. A végeredmény a 82. percben alakult ki, ekkor Kaka volt az előkészítő, míg az utolsó érintés Neymar nevéhez fűződik. Nem mindennapi produktum...

Dél-Korea - Costa Rica 1-3 (1-1)
G: Lee Dong-Gook (45.) ill. Borges (38., 47.), Duarte (77.)

Második ázsiai mérkőzését is győzelemmel abszolválta Costa Rica, mely ezúttal Dél-Korea legjobbjait győzte le. Bár Borges első találatára még volt válasz hazai részről a második félidőben a vendégek hálója érintetlen maradt, míg Borges újfent, Duarte pedig először köszönt be Kim kapuvédőnek.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése