2014. október 10., péntek

EB 2016: Öt gólos angol győzelem, újabb svájci blama

Elmaradt az angol gála San Marino ellen, Rooney és társai bár öt góllal nyertek a szurkolók a mutatott játékkal nem feltétlenül lehettek elégedettek. Egyre inkább helytálló a mondás, miszerint a labdarúgásban eltűnnek a különbségek, a mezőny eleje és vége egyre közelebb ér egymáshoz. Emellett újra blamázott a svájci válogatott, mely két fordulót követően pont nélkül áll. 

Anglia - San Marino 5-0 (2-0)
G: Jagielka (25.), Rooney (43.-büntető), Welbeck (49.), Townsend (72.), Della Valle (78.-öngól) ill. -

Pár évvel ezelőtt a Nationalelf még oda-vissza tíz felett lőtt az angolok ma esti ellenfelének. A futball világa változik a különbségek egyre inkább eltűnnek. Ennek ellenére egy pillanatig sem forgott veszélybe az angol nemzeti csapat győzelme, ám a közönség legalább dupla ennyi gólt várt. Ez meg is lehetett volna, ehhez azonban jobban kellett volna kihasználni a helyzeteket. A gólok sorát Jagielka  nyitotta és egy Della Valle öngól zárta, a köztes gólok Rooney, Welbeck és a csereként beálló Towsend nevéhez fűződnek. 

Litvánia - Észtország 1-0 (0-0)
G: Mikoliūnas (76.) ill. -
Kiállítás: - ill. Kallaste (86.)

Balti rangadót rendeztek az 'E' jelű kvartettben, a litván nemzeti csapat fogadta az észt nemzeti tizenegyet. Roppant kiegyenlített küzdelmet hozott a két kis ország csatája, melyből végül László Csaba korábbi csapata jött ki jobban, Mikoliūnas a hajrára fordulva megszerezte a vezetést a litvánoknak. A végjátékban egy piros is villant, a vendégek bal oldali védője Kallaste mehetett zuhanyozni. A mérkőzés végkimenetelét ez nem befolyásolta, a litvánok nyertek és két meccs után 6 ponttal másodikok csoportjukban. 

Szlovénai - Svájc 1-0 (0-0)
G: Novakovic (79.-büntető) ill. -

Hiába játszotta le a pályáról ellenfelét Petkovic csapata, egyszerűen semmilyen megoldás nem jött össze a kapu előterében a svájci nemzeti csapatnak, míg a házigazda egyetlen egy ízben talált kaput, ez a győzelmet jelentő büntető volt. Ezzel a hazaiak megszerezték első pontjaikat, míg Inlerék bajnban vannak, két mérkőzést követően rúgott gól és pont nélkül tengődnek a csoport utolsó előtti helyén.

Az E-csoport állása 2 forduló után:
1. Anglia 6 pont (7:0)
2. Litvánia 6 pont (3:0)
3. Észtország 3 pont (1:1)
4. Szlovénia 3 pont (1:1)
5. Svájc 0 pont (0:3)
6. San Marino 0 pont (0:7)

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése