2014. június 28., szombat

VB 2014: Kezdődjék az élet-halál harc! - előzetes

Este elrajtol a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokság kieséses szakasza, a tét pedig hatalmas. Óriási nyomás nehezedik a házigazda brazilokra, akik azzal a Chilével játszanak, melyet mindenáron szerettk volna elkerülni. A másik párharc szintén dél-amerikai csatát hoz, két kiváló formában lévő együttes, egyik a sérült Falcao nélkül, másik pedig az eltiltott Suárez hiányában. Harcra fel, ez itt már nem játék... 

1. Nyolcaddöntő
Brazília - Chile 18:00 (m1)
Belo Horizonte, Estádio Mineirão
Játékvezető: Howard Webb (angol)

A világbajnokságot megelőzően Luis Felipe Scolari a Selecao szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, hogy ha egy mód van rá, akkor Chile az a csapat, melyet szeretne elkerülni a 'B' jelű kvartettböl és inkább játszana, a spanyolokkal, vagy a hollandokkal. Nos, ez nem jött össze, a két válogatott pedig története során 38. alkalommal is összeméri tudását. Fantasztikus mérkőzések vannak a tarsolyban, hosszú órákon át lehetne ecsetelni a két csapat múltját, mi azonban maradjunk a közelmúltnál. A felek 2013-ben kétszer is megmérkőztek, előbb 2-2-es döntetlent, majd 2-1-es brazil sikert könyvelhettek el. 

Ami a mai mérkőzést illeti, a brazil nép elvárása egyértelmű, nemhogy ezt a meccset, de a világbajnokságot is meg kell nyerni, ezzel pedig hatalmas terhet raknak a játékosok vállára, akik ha nem is ismerik ezt el, de ott van bennük. A találkozó egyértelmű favoritjának a brazilokat tartják, ám szerintünk nincsen akkora különbség a csapatok között, mint azt az oddsok mutatják. 

A hírek szerint elképzelhető, hogy David Luiz nem lesz ott a pályán este egy kisebb sérülés miatt.

2. Nyolcaddöntő
Kolumbia - Uruguay 22:00 (m1)
Rio de Janeiro, Maracanã Stadion
Játékvezető: Björn Kuipers (holland)

Sokan úgy vélik, hogy Suárez eltiltásával kihúzták Uruguay méregfogát, ám ne feledjük, olyan támadók vannak a keretben, mint Cavani és Diego Forlan. A kolumbiai csapat roppant jó formát mutat, ennek megfelelően a találkozó esélyeseként tartják számon. Egyet azonban ne feledjünk, itt már a nüánszok, pillanatnyi döntések lesznek a mérvadóak, senki nem mehet biztosra. 

A két csapat találkozott a selejtezők során és bizony a hazai pálya vitet a prímet, Kolumbia otthon 4-a-ra tudott győzni, míg idegenben 2-0-ás vereséget szenvedett. Párharcuk a kezdetekre nyúlik vissza. Egy azonban biztos, este csak egy csapat maradhat talpon...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése