2014. április 15., kedd

Podolski és Giroud góljaival győzött és újra a negyedik az Arsenal

A hétvégi FA-Kupa elődöntő végett elmaradt Arsenal-West Ham United mérkőzést pótolták az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) a csapatok kedd este. Az összecsapást az Ágyúsok nyetrték, ezzel pedig ismételten negyedik, azaz Bajnokok Ligája indulást érő helyen tanyáznak Wenger tanítványai. 

Arsenal - West Ham 3-1 (1-1)
G: Podolski (44., 78.), Giroud (55.) ill. Jarvis (40.)

Hiába játszott mezőnyfölényben a hazai csapat, a gól nem akart összejönni, kontrái révén pedig a Kalapácsosok is jó pár helyzetet ki tudtak alakítani. A 40. percben egy jobb oldalon vezetett támadás végén a hazaiak ötösénél alakult ki kavarodás, melynek végén Jarvis fejelt a kapuba, ezzel néma csendre intve az Emirates közönségét. Nem kellett azonban sokáig búslakodniuk a hazai szurkolóknak, négy perccel később rosszul sikeredett a West Ham felszabadítása, a játékszert Cazorla szedte össze, aki azonnal passzolt Podolski lábára, a német befordult és higgadtan lőtt a kapuba Adrian mellett.

A második játékrész eleje kiegyenlített játékot és egy hazai gólt hozott, Giroud talált a kapuba az 55. percben, miután Vermalen átadását ballal átvette, jobbal pedig a kapus lába között a hálóba bombázott. Roppant szép gól volt és egy fantasztikus kivitelezés a francia csatártól. Nem zuhant össze a West Ham a kapott gól után, a játékosok még hittek az egyenlítésében ezt azonban Podolski a 78. percben szertefoszlatta. Ramsey tálalt a német elé, aki elemi erővel a kapuvédő szeme közé lőtte a labdát, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése