2014. december 4., csütörtök

Németh Krisztián az MLS címvédőjéhez szerződhet

Bár a címvédő szóval óvatosan kell bánni, jelen állás szerint még a Sporting Kansas City az MLS címvédője (most vasárnap avatnak új bajnokot), azaz együttes, mely Németh Krisztián pályafutásának következő állomása lehet. 

A 25 esztendős csapat nélküli magyar támadó a Careers Management Group menedzseriroda segítségével utazott ki a tengeren túlra, ahol a magyar származású Vermes Péter a Sporting Kansas City edzője teszteli a válogatott csatárt. Amennyiben Németh megfelel, a 2015-ös szezont az MLS-ben kezdheti meg.

Ami a Sporting Kansas City idei szereplését illeti, a csapat címvédőként bejutott a rájátszásba, ám a New York elleni nyolcaddöntős mérkőzésen elbukott és kiesett. A csapatnak van más magyar vonatkozása is, az utánpótlásban dolgozik Urbányi István , míg az U18-as csapat házi gólkirálya Sallói Dániel magyar utánpótlás-válogatott csatár.

Németh Krisztián hazánkban az új Puskásnak volt kikiáltva, a nagy áttörés azonban elmaradt. Az MTK, majd a Liverpool akadémiáján nevelkedő játékos volt a görög AEK Athén, az Olympiakos Volos és az Olympiakos alkalmazásában is. Ezt követően hazatért és nevelőegyüttesében az MTK-ban rúgta a bőrt, míg nem holland lehetőséget kapott. Előbb a Waalwijk, majd a Roda alkalmazásában állt, utóbbi volt legutolsó csapata a mai napig. Németh június óta szabadúszó.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése