2014. december 23., kedd

Le a kalappal a hazai Dortmund szurkolók előtt! - példaértékű segítség, kezdeményezés

Példaértékű adománygyűjtésbe kezdett a hazai  BVB Fanclub Ungarn, azaz a Borussia Dortmund hazai szurkolói köre. Egy súlyos betegséggel küzdő kisfiú, Hunor kezelését, mindennapjait könnyítették meg, azzal a 300 ezer forinttal, melyet elárverezett ereklyékből, önerőből összegyűjtöttek össze. Jaczkó Zoltán a szurkolói kör elnöke kihangsúlyozta, hogy ez csak a kezdet és a továbbiakban is együtt küzdenek majd Hunorral. Az üzenet pedig általánosságban mindenkinek szól, segítsünk másokon! 

Hunor mindössze másfél esztendős, egy rendkívül életvidám, szeretni való kisgyerek, aki  egy dologban különbözik egészséges társaitól, súlyos gerincvelő-daganattal született és él együtt. A sebészeti beavatkozás óriási kockázattal járna, ugyanis a daganat idegpályát érint, a műtét pedig be nem látható, be nem vállalandó következményeket vonna magával. Jelen állás szerint a legnagyobb segítséget egy speciális torna jelenti, melynek azonban költségei igen magasak, nem mellesleg Pécsről eljutni Budapestre sem a legolcsóbb.

Ezen speciális torna segít Hunor számára a fejlődésben, ez pedig jelen pillanatban a legfontosabb, leghatékonyabb cselekedet. A költségek azonban nagyon drágák, körülbelül heti 30 ezer forint...! Egy lassan növekvő daganatról van szó, melynek hazánkban nincsen hivatalos ellenszere, ám az Egyesült Államokban van egy készítmény, melynek havi költsége 30-40 ezer forint. Hunornak nem egy nagy műtétre, több millió forintra van szüksége, hanem folyamatos kezelésekre.

A szurkolói kör vezetői, s pár tag kedden találkoztak Hunorral és családjával, érzelmes és örömteli pillanatok közepette megtörtént az adomány és egyéb meglepetésajándékok átadása. 

"A szurkolói klub elnöke célként jelölte meg, hogy a jövőben is folytatódjon a gyűjtés és még nagyobb segítséget tudjanak nyújtani a családnak. Hozzátette: bízik benne, hogy sikerül mások, illetve más hazai szurkolói csoportok figyelmét is felkelteni, hogy érdemes ilyen dolgokra, adományozásra, segítésre is figyelni a focival kapcsolatban" -  olvasható a bvbfanclub.hu oldalán

"A FociClub,hu ezúton csatlakozik a BVB Fanclub Ungarn kezdeményezéséhez, s a továbbiakban felajánlja támogatását, együttműködését. Küzdjön együtt Hunorral."- Őszi Ádám főszerkesztő

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése