2014. december 23., kedd

Fabregas zsenialitása kellett a Chelsea sikeréhez - eredmények, tabella

Továbbra is listavezető a Chelsea, mely a Stoke elleni győzelmével visszaállította a Polgárok ellenében tartott három pontos különbséget. A találkozó hőse Fabregas volt, a spenyol kiválóság előbb gólpasszal, majd góllal vétette észre magát, nem mellesleg igen jól játszott a meccs egészét figyelembe véve. 

Stoke City - Chelsea 0-2 (0-1)
G: - ill. Terry (2.), Fabregas (78.)

A találkozónak volt nulladik félideje, ugyanis Mourinho előhúzta ismételten a bíró trükköt, a portugál tréner már a sajtón keresztül megkezdte a lélektani hadviselést, a hosszú ünnepi menetre nézve. Ráadásul újfent győzelmi kényszer nehezedett a kékek vállára, ugyanis a City nyert szombaton a Palace ellen és pontszámban befogta Hazardékat. 

A találkozó borzasztóan kezdődött hazai szemszögből, a Chelsea ugyanis már a második percben megszerezte a vezetést Terry révén. A rutinos védő Fabregas szögletére érkezett remekül, Begovic pedig nem tudott hárítani. A felek nem igazán ütötték az istrángot, többnyire mezőnyben folyt a játék, ezt a félidő végén az egy-egy kaput találó kísérlet hűen tükrözte. A 21. minutumban N'Zonzi tornáztatta meg Courtoist, a belga azonban jelezte, hogy figyel. Az első félóra végén aztán Diego Costa duplázhatta volna meg csapata góljainak számát, azonban hatalmas lehetőséget puskázott el, lövése ha kicsivel is, de a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A felek egy gólos Chelsea vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A második félidő egy nagy Fabregas helyzettel kezdődött, az 55. percben azonban Begovic olvasta a spanyol kísérletét és bravúrosan hárítani tudott. A folytatásban aztán jöttek a cserék, a Stoke nagy rohamai pedig elmaradtak, a hazai együttes igazán kaput sem tudott találni. Ellenben a 78. percben másodszor is rezgett a Begovic mögött elterülő háló, a második vendég találatot Fabregas jegyezte Hazard átadását követően. A spanyol ezen a mérkőzésen is csillogott, zsenialitása nagyon kellett a Chelsea sikeréhez. Több gól nem született, a meccset egy nagy Diego Costa helyzet zárta.

A 17. forduló eredménysora:
Manchester City - Crystal Palace 3:0
Aston Villa - Manchester United 1:1
Hull - Swansea 0:1
Queens Park - West Bromwich 3:2
Southampton - Everton 3:0
Tottenham - Burnley 2:1
West Ham United - Leicester 2:0
Newcastle United - Sunderland AFC 0:1
Liverpool - Arsenal 2:2

A Premier League jelenlegi állása:
1. Chelsea 42 pont 
2. Manchester City 39 pont
3. Manchester United 32 pont
4. West Ham 31 pont
5. Southampton 29 pont
6. Arsenal 27 pont (30:21)
7. Tottenham 27 pont (22:23)
8. Swansea 25 pont
9. Newcastle 23 pont
10. Liverpool 22 pont
11. Everton 21 pont
...
18. Burnley 15 pont
19. Hull City 13 pont
20. Leicester 10 pont

A góllövőlista élmezőnye:
1. Agüero (Manchester City) 14 gól
2. Diego Costa (Chelsea) 12 gól
3. Austin (QPR) 11 gól
4. Sanchez (Arsenal) 9 gól
5. Bony (Swansea) 8 gól
5. Pellé (Southampton) 8 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése