2014. december 18., csütörtök

Klubvilágbajnokság: Kialakult a döntő párosítása

Kialakult a FIFA Klubvilágbajnokság idei kiírásának döntője, az előzetes várakozásoknak, illetve erőviszonyoknak megfelelően a San Lorenzo lett a Real Madrid ellenfele. Az új-zélandi csoda nem sokon múlott, az Auckland City kis híján csodát tett.  
Auckland City (új-zélandi) – San Lorenzo (argentin) 1-2 (1-0) - hosszabbítás után
G: Berlanga (67.) ill. Barrientos (45+2.), Matos (93.)

Mindenki esélytelenként számolt az Auckland City együttesével, mely a nyolcaddöntőből indulva előbb a házigazdát verte ki büntetőkkel, majd Afrika tavalyi legjobbját semmisítette meg a negyeddöntőben hatalmas meglepetésre. Az elődöntőben a San Lorenzo tornyosult a kiscsapat elé, ám ezúttal sem ijedtek meg és felvették a kesztyűn a jóval esélyesebb riválissal szemben. Hatalmas meglepetésre az Aucklandnál volt többet a labda, s a mérkőzés egyes periódusaiban kifejezetten jól, veszélyesen játszottak. A vezető találatot mégis a San Lorenzo szerezte meg az első játékrész hosszabbításában, amikor is egy szélről laposan belőtt labda Barrientos lábáig csúszott a hosszún, a középpályás köszönte és a kapuba lőtt. 

A második játékrézben aztán egyenlített az Auckland, Berlanga talált a kapuba roppant éles szögből, miután egy szöktetést követően a kapus kinn maradt, elfeküdt. A rendes játékrészben nem esett több gól, csupán kapufát jegyzett a San Lorenzo így a tornán sokadjára jöhetett a hosszabbítás. A továbbjutás a 93. percben dőlt el, ekkor az Auckland védői nem tudtak felszabadítani, a kipattanó Matos elé került, aki nem kegyelmezett, laposan a kapuba lőtt. Ezzel a San Lorenzo lett e Real Madrid ellenfele, mag az Auckland a bronzért játszat.

Nyolcaddöntő:
Magreb Tétuan (marokkói) -  Auckland City (új-zélandi) 0-0 - büntetőkkel 3-4

Negyeddöntők:
December 13.: Auckland City (új-zélandi) -  ES Szétif (algériai) 1-0 
December 13.: Cruz Azul (mexikói) -  Western Sydney Wanderers (ausztrál) 3-1 - hosszabbítás után

Elődöntők:
December 16.: Cruz Azul - Real Madrid (spanyol) 0-4
December 17.: Auckland City - San Lorenzo (argentin)1-2 - hosszabbítás után

Az 5. helyért:
December 17.: ES Szétif  - Western Sydney Wanderers 2-2 - büntetőkkel 5-4

Bronzmeccs:
December 20.: Auckland City - Cruz Azul

Döntő:
December 20.: San Lorenzo - Real Madrid

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése