2014. december 18., csütörtök

Angol Ligakupa: Elődöntős a Liverpool, hengerelt a Tottenham

A Chelsea és a harmadik ligás Sheffield United után a Liverpool és a Tottenham csalatkozott az Angol Ligakupa elődöntős mezőnyékez. Mind a vörösök, mind pedig a londoniak könnyed győzelemmel léptek a legjobb négybe. 

Bournemouth (II.) - Liverpool 1-3 (0-2)
G: Gosling (57.) ill. Sterling (20., 51.), Markovic (27.)

Megannyi rossz eredményt, pontvesztést és vereséget követően némileg feledtette szurkolóival az idei pocsék szezont a Liverpool, mely ezúttal sikeresen abszolválta negyeddöntős párharcát az alacsonyabb ligából érkező Bournemouth ellenében. A haját levágató Sterling remekelt, előbb a 20. percben, majd később az 51.-ben is bevette Boruc kapuját, a két találat között pedig Markovic is eredményes tudott lenni. A hazai együttes szépítő találatát Gosling jegyezte az 57. percben, ekkor felcsillant a remény, hiszen idő még volt a mérkőzésből, ám újabb gól nem született, így a pool lépett az elődöntőbe.  

Tottenham - Newcaslte United 4-0 (1-0)
G: Bantaleb (18.), Chadli (46.), Kane (63.), Soldado (70.) ill. -

A vártnál sokkal könnyebben, közönségszórakoztató játékot bemutatva mosta le Premier League ellenfelét a Newcaslte Unitedet a Spurs, mely a 18. percben Bentaleb révén jutott előnyhöz. A gólpasszt Eriksen jegyezte, a dán előkészítésben tündökölt, a mérkőzés folyamán három asszisztot jegyzett. Az első játékrészben nem esett több gól, ám a fordulást követően egy perc sem telt el, s Eriksen átadását követően Chadli duplázta meg a Tottenham előnyét. A továbbjutás aztán a 65. percben eldőlt, ekkor Towsend, Kane és a háló volt a labda útja. A kiütéses végeredményt az egy perccel korábban beálló Soldadó állította be a 70. minutumban.

Korábbi eredmények:
Derby County (II.) - Chelsea 1-3
Sheffield United (III.) -  Southampton 1-0

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése