2014. szeptember 17., szerda

BL: Egymás ellen a Bayern és a City, pályán a Barca - előzetes

Kedden megkezdődtek a 2014/2015-ös Bajnokok Ligája kiírásarának csoportküzdelmei, fantasztikus mérkőzéseket, remek gólokat és meglepetéseket láthattunk. Szerdán folytatódik a labdarúgás "száguldó cirkusza", s remélhetőleg ezúttal is remek mozdulatokat, gólokat, egyszóval csúcsfocit láthatunk. Nézzük mire számíthatnak a mai napon a labdarúgás szerelmesei.  

E csoport
20:45 Bayern München - Manchester City (Digi Sport 1)
20:45 AS Roma - CSZKA Moszkva

Bombaerősre sikeredett az E jelű kvartett, mely igen hasonlít egy tavalyi csoportra, ugyanis a City, a Bayern és a CSZKA tavaly is egy négyesben szerepelt. Előzetesen mindenki a Bayern München és a Manchester City csatáját várja a csoportelsősségért, azonban óva intünk mindenkit, ezt még ne könyvelje el senki. A papírforma az csak papírforma, azért van, hogy felboruljon. Az AS Roma roppant jó védekezéssel bír, a csapat pedig nagyon egységes. Ami a CSZKA Moszkva szereplését illeti, a csapatnak előnye lehet a hideg orosz időjárás, ugyanis egyik csapatnak sem lesz kellemes idegenben játszani az orosz ezüstérmes ellen. Tél Tábornok ne fedjük, mindig az oroszok mellett van. Ennek ellenére úgy gondoljuk a moszkvaiak nem tudnak meglepetést okozni.

Ami a mai összecsapásokat illeti: Tagadhatatlanul az első forduló legjobban várt mérkőzése a tegnapi Dortmund-Arsenal mellett a Bayern München és a Manchester City összecsapása. Egy igazi gigászi párharc, mely döntő befolyással bírhat a csoport végeredményét illetően. Pellegrini mester minden játékosára számíthat, így legjobb csapatát küldheti pályára a Pep-csapat ellen, mely jó pár kulcsjátékosát kénytelen nélkülözni, ezáltal pedig remek lehetőség lehet a City számára ez a mai találkozó. Sérüléssel bajlódik Robben, Schweinsteiger, Thiago Alcantara, Javi Martínez és Badstuber egyaránt. Ennek ellenére azonban még mindig bombaerős csapatot tud a pályára küldeni Guardiola...! Tavaly Münchenben a City 3-2-re diadalmaskodni tudott. Ami a másik párharcot illeti az AS Roma hosszú idő után tér vissza a legrangosabb nemzetközi kupasorozatba, míg a CSZKA egy rutinos csapatnak mondható, ám a jó eredmények elmaradnak. A szakértők a találkozó egyértelmű esélyeseként tekintenek az olasz csapatra, este meglátjuk igazuk volt-e!

F csoport
20:45 Barcelona - APOEL (Digi Sport 2)
20:45 Ajax - PSG

Egyértelműnek tűnik a helyzet ebben a csoportban, ugyanis az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain teljesen más szintet képvisel, mint az Ajax és az APOEL. A csoportelsősségről tehát valószínűleg a katalán és a párizsi klub párharca dönt majd, a többi mérkőzés kötelező győzelemnek tetszik így előzetesen. Azt azonban ki kell, hogy emeljük, hogy a PSG nem valami jól kezdte a szezont, ellenben a Barca nagyon egyben van Enrique irányításában. A csoport harmadik helye is fontos, ugyanis az Európa Ligában folytathatja valamelyik együttes a csoportkört követően. Sokan az Ajaxot teszik ide, ám az APOEl sem leírandó, rengeteg pénz áramlik a klubba, ennek pedig meg is van az eredménye.

Ami a mai összecsapásokat illeti: Mind a Barca, mind pedig a PSG egy kötelező győzelem elé néz. A katalánok továbbra sem számíthatnak Suarez szolgálatára, ezt leszámítva egyébként minden kulcsjátékos egészséges. Laurent Blanc a párizsiak vezetőedzője is bátran variálhat és legjobb csapatát küldheti a pályára, ugyanis mindenki egészséges a keretben. 

G csoport
20:45 Chelsea - Schalke 04
20:45 Maribor - Sporting

A csoportelsősség tán nem is kérdés, valami eszméletlenül nagy hibasorozat kellene ahhoz, hogy ezt a kvartettet ne a Chelsea nyerje meg hatalmas magabiztossággal. Látván a londoni kékek formáját úgy gondoljuk, hogy a másik három együttesnek esélye sincsen az első helyre, azonban a fennmaradó pozíciókért ádáz küzdelem várható. A Schalke 04 eszméletlenül mély hullámvölgyben van, szinte rá sem lehet ismerni a csapatra a BVB szurkolók nagy örömére. A Sporting igen jól muzsikál a portugál pontvadászatban és ha most kéne tippelnünk, őket várnánk a második helyre, míg a Maribor egy némileg ismeretlen klub, számukra ajándék a főtábla, melynek minden pillanatát megpróbálják kiévezni.

Ami a mai összecsapásokat illet: Nagy kérdés, hogy a Premier Leagueben látott Diego Costa show folytatódik-e, illetve Cesc Fabregas tudja-e hozni azt a klasszis teljesítményt, melyet első kék mezben eltöltött mérkőzésein mutatott. Mourinho kerete bombaerős, minden játékos harckészültségben. Fontos kiemelni, hogy a Chelsea kispadja is eszméletlen erős. A másik mérkőzésen a Maribor hazai pályán fogadja a Sporting csapatát, nem szeretnénk jóslatokba bocsátkozni, este meglátjuk, hogy mi lesz. 

H csoport
20:45 Porto - BATE
20:45 Athletic Bilbao - Shakhtar Donetsk

Ember legyen a talpán, aki megtippeli azt, hogy mi fog történni a H jelű csoportban. Négy együttes, mely hasonló erőt képvisel, a sorból talán kicsit kilóg a BATE, ám nem számottevően. A körbeverés szinte garantált, izgalmas csoport lesz az egyszer biztos.

Ami a mai összecsapásokat illeti: A Porto számára hazai környezetben áll a zászló, ehhez azonban a Debrecent kiverő BATE-nak is lesz pár szava, meglátjuk mennyi. Igen pikáns mérkőzésnek ígérkezik a Bilbao és a Shakhtar összecsapása, mindkét csapat fekete lónak ígérkezik...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése