2014. augusztus 26., kedd

PL: Hármat kapott a Liverpool, szárnyal a City - eredmények, tabella

Gigászi csatának indult, hatalmas verés lett a vége az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2. fordulójának zárómérkőzéséből. A regnáló bajnok Manchester City csúnya pofont adott ellenfelének, mely bár nem játszott rosszul, de helyzeteit nem tudta kihasználni és mint tudjuk, a focit gólra játsszák. Győzelmével a Cíty továbbra is hibátlan, a Liverpool innentől pedig kapaszkodhat.  

A szakadó esőben puhatolózó játékkal kezdtek a csapatok, miközben Balotelli visszatért régi sikerei színhelyére az Etihadba, ám ezúttal egyenlőre csak a nézőtéren foglalhatott helyet. A manchesteri publikum megtapsolta az olasz támadót, akire úgy fest abszolút nem haragszanak, a szép emlékeket őrzik róla. Kósza lövések mindkét oldalon akadtak, Sterling fickándozott vendég részről, ám igazán nagy ziccert, vagy helyzetet nem igazán jegyezhettünk fel sokáig. A 33. percben aztán Sturridge kis híján megszerezte a vezetést, csúnyán megverte védőjét, ám Hart jól fogta a rövid sarkot. A hajrában aztán hangrobbanás következett be az Etihadban, Moreno és Lovren, a vörösök két új szerzeménye is nagyot hibázott, az adódó lehetőséget pedig Jovetic kegyetlenül kihasználta.

A második játékrész aztán sokkalta mozgalmasabbra sikeredett mint az első. A 49. percben rezgett Hart hálója, ám a találatot a játékvezető annullálta, lévén Sturridge lesen kapta a labdát. Hat minutummal később aztán Jovetic és a City szurkolók ünnepeltek, a montenegrói támadó találatát 19 passz előzte meg, a gólpasszt Navas jegyezte. A 60. percben csereként érkezett Markovic, aki kis híján szépíteni tudott. A végjáték a gólok és helyzetek mellett sajnos a sérülésekről is szólt, előbb Dzeko helyére érkezett Agüero, aki első labdaérintéséből gólt szerzett, mindössze 29 másodpercre volt szüksége az argentinnak. A 83. minutumban aztán csak összehozta a pool a szépítést, a találatot előbb Lambernek írták, ám a lassításokat megnézve Zabaleta öngóljaként lett elkönyvelve a gól. Egy perc alatt majdnem visszajött a meccsbe a pool, azonban a gólvonal előtt becsúszva menteni tudott Kompany, így maradt a 3-1-es mérkőzésállás. Rodgers menedzser elhasználta mindhárom cserelehetőségét, így tíz emberrel fejezte be a mérkőzést a pool, ugyanis Johnson nem tudta folytatni a játékot. Kevéssel ezt követően Moreno is a földön maradt, ő végig bicegte a találkozót, ám a dolog nem nem festett túl rózsásan. Az utolsó valamirevaló támadás a hazaiak nevéhez fűződött a hosszabbításban, ám Agüero kiszorított helyzetből csak az oldalhálót találta el.

Manchester City - Liverpool 3-1 (1-0)
Manchester, Etihad Stadion 47471 néző; Vezette: Michael Oliver
Manchester City: Hart - Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy - Fernando, Yaya Touré, David Silva (Navas 65.), Jovetic (Fernandinho 80.), Nasri - Dzeko (Agüero 69.).
Liverpool: Mignolet - Johnson, Lovren, Skrtel, Moreno - Gerrard, Henderson, Allen (Can 75.) - Sterling (Lambert 79.), Sturridge, Coutinho (Markovic 60.).
G: Jovetic (41., 55.), Agüero (69.) ill. Zabaleta (83.-öngól)
Sárga: Yaya Toure (29.) ill. Can (76.)
Kiállítás: - ill. -

Premier League, a 2. forduló eredményei:
Aston Villa - Newcastle United 0:0
Chelsea - Leicester 2:0
Crystal Palace - West Ham United 1:3
Southampton - West Bromwich 0:0
Swansea - Burnley 1:0
Everton - Arsenal 2:2
Hull - Stoke 1:1
Tottenham - Queens Park 4:0
Sunderland AFC - Manchester United 1:1

A bajnokság állása: 
1. Tottenham 6 p. (5-0), 2. Manchester City 6 pont (5-1), 2. Chelsea 6 p. (5-1), 4. Swansea 6 p. (3-1), 5. Arsenal 4 p.,... 9. Liverpool 3p., 10. Everton 2 p.,... 13. Manchester United 1 p.,... 18. Crystal Palace 0 p. (2-5), 19. Burnley 0 p. (14), 20. QPR 0 p. (0-5)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Berardinho (West Brom) 2 gól
1. Jovetic (Manchester City) 2 gól
1. Agüero (Manchester City) 2 gól
1. Chadli (Tottenham) 2 gól
1. Diego Costa (Chelsea) 2 gól
1. Dier (Tottenham) 2 gól
1. Naismith (Everton) 2 gól
1. Ramsey (Arsenal) 2 gól

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése