2014. augusztus 26., kedd

Barca: Hatalmas rekord és egy mérföldkő küszöbén Messi

Hétvégén megkezdődött a 2014-2015-ös szezon, Lionel Messi pedig duplával rukkolt elő az Elche elleni nyitómérkőzésen, mellyel ismételten lopta a távolságot. Az argentin klasszis rövid időn belül karrierjének jelentős mérföldkövéhez érkezhet, illetve ő lehet minden idők legeredményesebb spanyol élvonalbéli labdarúgója. 

Történelmi lépték lehet karrierjében a 400. találat tétmérkőzésen, ehhez már csak két gólra van szükség. Messi a katalánok színeiben 356 gólnál jár, míg az argentin nemzeti csapatban ezidáig 42 alkalommal tudott eredményes lenni. Ez egy mérföldkő lesz karrierjében, ám igazán nagy rekorderré akkor válik, ha a spanyol elsőosztályú labdarúgó-bajnokság történetének legeredményesebb játékosává válik, ehhez pedig hét gólra van szüksége.

A jelenlegi rekorder az Athletic Bilbao egykori klasszisa, a hatszoros spanyol gólkirály Telmo Zarra, aki 278 mérkőzésen 251-szer tudott eredményes lenni. Messi jelenleg 245-nél jár és minden bizonnyal az idei szezonban megdönti Zarra rekordját. Azt, hogy erre hány fordulót kell várni, nem tudjuk, de heteken, hónapokon belül fény derülhet rá. 

Arrow 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése