2014. augusztus 28., csütörtök

EB-selejtező: Keretet hirdettek az angolok, megvan az új csapatkapitám

Jövő héten újabb mérföldkőhöz érkezik modernkori labdarúgásunk története, ugyanis megkezdődnek a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezői. Roy Hodgson az angol válogatott szövetségi kapitánya ezen alkalomból megnevezte a világbajnokság utáni keretet, mely immáron a viszavonuló Gerrard nélkül új csapatkapitánnyal vág neki a sorozatnak. 

A Háromoroszlánosok új csapatkapitánya Wayne Rooney lett. a kapitány ezzel indokolta döntését - "Sokat gondolkodtam, de Wayne Rooney egy nyilvánvaló választás. Egyértelműen megérdemli ezt a tisztet a tapasztalatából adódóan, illetve azért, mert már korábban is volt csapatkapitány."

Jelentős változás nincsen az angol keretben, természetesen néhány játékos kicserélődött, így például nincsen a keretben a Manchester United nyári szerzeménye Luke Shaw. Némileg meglepetésként, de bekerült a keretbe Fabian Delph az Aston Villa középpályása, a 24 esztendős játékos még nem ölthette magára a felnőtt válogatott címeres mezét, ahogyan a Newcastle játákosa Jack Colback sem. Így ők debütálhatnak a válogatottban, amennyiben lehetőséghez jutnak. Így van ezzel az Arsenal mindössze 19 esztendős védője Calum Chambers és a Tottenham védője Danny Rose is. 

Az angol válogatott szerdán előbb Norvégiával játszik barátságos mérkőzést, hogy aztán hétvégén Svájc ellen megkezdje a kvalifikációt Franciaországba.

Kapusok: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City).

Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Everton).

Középpályások: Jack Colback (Newcastle United), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal).

Támadók: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United).

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése