2014. augusztus 27., szerda

BL: Szlovén mámor, avagy főtáblás a Maribor és a Porto

Alakul a Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnye, kedden újabb öt együttes csatlakozott a már biztos csoportrésztvevők közé. Hatalmas az ünnep Szlovéniában, ugyanis a Maribor a zöld asztalnál továbbjutó Celtic bravúros idegenbéli legyőzésével kvalifikálta magát, míg a Porto kapott gól nélkül intézte el francia ellenfelét. 

Porto - Lille 2-0 (0-0)
G: Brahimi (49.), Jackson Martinez (69.) ll - 
TJ: a Porto 3:0-ás összesítéssel, kettős győzelemmel

Mondhatni könnyed ujjgyakorlattal masírozott a csoportkörbe az FC Porto, mely hazai pályán simán verte a Lille legjobbjait. A portugálok gall földön már előnyt kovácsoltak maguknak, ezt pedig hazai környezetben előbb megduplázták Brahimi révén, majd Jackson Martinez is feliratkozott a gólszerzők közé. A Porto mezőnyben végig fölényben játszott és több lehetőséget dolgozott ki, a Lille egyetlen előtte adódó esélyét sem tudta kihasználni, így pedig nem lehet mérkőzést, párharcot nyerni.

Celtic - Maribor 0-1 (0-0)
G: - ill Tavares (75.)
TJ: a Maribor 2:1-es összesítéssel

A szlovéniai 1-1-es odavágót követően a párharc egyértelmű favoritjává lépett elő a Legia Warszawa ellen zöld asztalnál továbbjutó skót bajnok. A Maribor azonban nem illetődőt meg és idegenben is felvette a kesztyűt. A felek mezőnyben egy roppant hajtós és kiegyenlített mérkőzést játszottak, a hazaiak számára a 0-0-ás döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz, ez pedig érződött is a játékukon, mely inkább a biztonságra alapult. Az első játékrészben a Maribor dupla annyi kísérletet jegyzett, mint vendéglátója, mely még kaput találó kísérletet sem tudott felmutatni negyvenöt percnyi játékot követően. A játék képe nem igazán változott a második félidőben, ám a 75. perc történelmi pillanatot hozott. Egy bal oldali beadást követően nem tudott felszabadítani a hazai védelem, a labdára pedig a brazil Tavares csapott le és lőtt Gordon kapujába. Ezt követően a Celtic egy lapra feltéve megpróbált egyenlíteni és döntetlenre menteni a meccset, ám ez nem sikerült. Főtáblás a Maribor!

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése