2014. július 5., szombat

VB 2014: Vajon Belgium megállítja Messiéket!? - előzetes

Péntek este kialakult a felső ág elődöntőjének párosítása, a házigazda brazil válogatott a németekkel küzd majd meg. A mai napon sem maradunk foci nélkül, az alsó ág még négy talpon álló együttese méri össze tudását, vagyis pontosabban az argentinok a belgák ellen, illetve a torna meglepetéscsapata Costa Rica az Oranje ellenében. Nézzük, mire számíthatunk előbbi párharc esetében. 

3. Negyeddöntő
Argentína - Belgium 18:00 (m1)
Brazíliaváros, Estádio Nacional de Brasília
Játékvezető: Nicola Rizzoli (olasz)

Argentína: Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott eddig a csapat, behúzták mérkőzéseiket, ám hasraesni nem kellett a mutatott játékoktól a torna során. A csapat rendre egy kiváló Messi villanásnak köszönhetően szerzett gólt, az argentin zseni vagy gólt szerzett, vagy előkészített, az eddigi argentin találatoknak mindegyikének részese volt, így az ő kikapcsolása kulcsfontosságú lehet. Emellett csatártársai eddig nem mutattak sokat, Higuain, Palacio és Lavezzi sem szerzett még gólt. Agüero játéka még mindig kérdéses ám valószínűleg nem játszhat, ez pedig továbbra is nagy érvágás a csapat számára. A csapat mezőnymutatói nagyon jók, a legtöbb támadás és beadás fűződik a nevükhöz, ám a pontossággal gondok vannak. A belga csapat nem fog hátradőlni, ezt USA ellen is láthattuk. Kemény mérkőzésre számíthatnak Messiék és azt is mondhatjuk, hogy nem ők a meccs favoritjai, bár az idézőjeles hazai pálya, ami az éghajlatot jelenti sokat nyomhat a latba. 

Belgium: Döcögősen indult a belgák számára is a torna, ám egyre jobb tendenciát mutat a csapat, ezt USA ellen is láthattuk. Komoly fegyvertény a kispad, a csapat variálhatósága. Míg az argentinok padja igen rövid, addig Wilmots kapitány kénye kedve szerint válogathat, ezt mi sem jelzi jobban, hogy hat cserejátékos is betalált már a torna során. Belgium a végső győzelemért jött, ez nem is titkolják  a játékosok, ennek szellemében futnak majd ki a gyepre és mindent megtesznek a győzelemért, ebben biztosak lehetünk. Kiemelkedő teljesítmény nincsen a csapatban, Hazard kicsit beleszürkül a mezőnybe, ám így, együtt csapatként jók a belgák.

Egymás ellen: Három mérkőzés, két világbajnoki és egy olimpiai összecsapás. Első ízben igen régen, még 1928-ban futottak össze a felek, akkor az olimpiai negyeddöntőben 6-3-ra diadalmaskodtak az argentinok.  Ugrunk egy nagyot az időben és 1982-ben találjuk magunkat a világbajnokságon, ahol Belgium 1-0-ra felülkerekedett a csoportmérkőzés során, ám mindkét csapat továbblépett a kvartettből. Legutoljára 1986-ban találkoztak, akkor az elődöntőben 2-0-ra az argentinok nyertek.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése