2014. július 21., hétfő

Footgolf: Kiss, Dombay és Lengyel neve csillogott a legfényesebben

Vasárnap került megrendezésre a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) ötödik fordulója. A Kisorosziban a Magyar Golf Club golfpályáján megrendezésre kerülő eseményen a játékosok dolgát ezúttal nem a szél, vagy az eső, hanem a kánikula nehezítette. Nehéz volt a koncentráció, ám így is születtek remek eredmények. A férfiaknál Lengyel Béla, míg a junioroknál Kiss Roland diadalmaskodott, s tett hatalmas lépést a bajnoki arany felé, míg a senior kategóriában tovább éleződött a verseny, új győztest avathatott a sportág. 

A mezőny ezúttal némileg alacsonyabb létszámban jött össze, mit azt megszokhattuk, ám mind a négy kategóriában volt induló bőven. A hölgyeket ezúttal is Ujvári Izabella a FociClub.hu Footgolf Team versenyzője képviselte, ezúton is buzdítanánk minden labdarúgást űző, vagy szerező hölgyet, hogy legközelebb jöjjön el Kisorosziba, próbálja ki, vagy nézze meg a sportágat. Könnyen a szerelmesévé lehet válni.

A felnőtteknél Lengyel Béla visszatért a megszokott útra és az ötödik versenyén negyedik győzelmét ünnepelhette, mellyel a bajnoki aranyérem gyakorlatilag a nyakába vándorolt, persze még matematikailag van esélye az üldözőknek. A dobogó mindhárom fokára az Első Magyar Footgolf Sportegyesület versenyzője állt, a 70 rúgással nyerő Lengyel mögött Káló István és Bihary Péter egyaránt 73 rúgással végzett, azonban a 9-6-3-1 szabály előbbi malmára hajtotta a vizet.

Senior kategóriában új győztest avathattunk, öt forduló, öt különböző nyertes, ezúttal a Milan Footgolf játékosa Dombay Zsolt (70) bizonyult a legjobbnak, mögötte csapattársa Pivacsek Antal végzett 73 lövéssel, míg a dobogó harmadik fokára az SzTK Footgolfsa Kiss Rudolf állhatott.

A junioroknál újfent győzelmet aratott Kiss Roland (86), akinek előnye immáron számottevő, mögötte Kókai Bence a Rowers SC versenyzője 88 rúgással ért célba, míg a bronzérem ezúttal Bacskai Péternek (91) a Hole Hunters versenyzőjének jutott.

Ami a FociClub.hu szereplését illeti, Őszi Ádám 84, Kőszegi József 86, Ősz Nándor 87, míg Ujvári Izabella 97 rúgással fejezte be a versenyt.

Végül pedig egy a pontvadászatot érintő hír, az eredetileg augusztus 16-re tervezett 6. fordulót a szervezők előre hozták augusztus 6-re, mivel az előbbi időpont ütközik az  European Trophy Tour német állomásával, melyen több magyar versenyző is részt vesz.

FOB, Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló

Felnőttek:
1. Lengyel Béla (Első Magyar Footgolf Sportegyesület) 70
2. Káló István (Első Magyar Footgolf Sportegyesület) 73
3. Bihary Péter (Első Magyar Footgolf Sportegyesület) 73

Seniorok:
1. Dombay Zsolt (Milan Footgolf) 70
2. Pivarcsek Antal (Milan Footgolf) 73
3. Kiss Rudolf (SzTK Footgolf) 74

Juniorok:
1. Kiss Roland (SzTK Footgolf) 86
2. Kókai Bence (Rowers SC) 88
3. Bacskai Péter (Hole Hunters) 91

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése