2014. június 4., szerda

Felkészülés: Neymar gól és gólpassz, hengereltek a brazilok

Könnyed győzelemmel abszolválta első felkészülési mérkőzését a brazil labdarúgó-válogatott, mely Panama a legjobbjaival mérkőzőt meg kedd este. Ezt követően már csak pénteken Szerbia ellen szállnak "vízbe" Scolari tanítványai, majd jöhet nemsokára a torna nyitánya élesben Horvátország ellen. 

Brazília - Panama 4-0 (2-0)
G: Neymar (27.), Dani Alves (40.), Hulk (46.), Willan (73.)

Meglehetősen lagymatagul kezdtek a brazilok, sok volt a rontott passz és valahogy a lendület sem volt az igazi, ám elég volt egy villanás a 27. percben és a csapat neve mellett nulla helyett már is egyes tisztelgett. Történt ugyanis, hogy Neymar került a földre szabálytalanság révén, a sértett pedig büntetett, mintegy 19 méterről remekül tekert a jobb felsőbe. A játék menetelét a talaj nem igazán könnyítette meg, egyes kameraállásokból jól látszódott, hogy a talaj bizony igen csak laza volt és a stoplik után szinte mindenütt forgott ki. A félidő hajrájában aztán a másik Barca klasszis Dani Alves is betalált, könnyedén került lövőhelyzetbe, nem léptek ki rá, még igazítani is volt ideje, majd laposan a jobb alsót kilőtte.

A fordulást követően Panama az öltözőben ragadt, Neymar azonban már a pályán volt, ő tálat Hulk elé, aki nem hibázott és góllal köszönte meg Scolari mester bizalmát. A végeredményt Willan állította be a 73. percben, miután Maxwell visszagurított labdáját a láberdő közepette sikerült a kapuba belsőznie. Érdekes eseményeknek is szemtanúi lehettünk a végjátékban, egy brazil kapufa után a kipattanót Maicon fejelhette volna a kapura, ám egy panamai védő kézzel elütötte a labdát előle a levegőben. Azonnal villant a piroslap és nagy meglepetésre elmaradt a tizenegyes. A bíró aztán érvénytelenítette a kiállítást és kirúgást ítélt.

Brazília pénteken második és egyben utolsó felkészülési mérkőzéseként Szerbiával mérkőzik majd meg.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése