2014. április 10., csütörtök

EL: Söpréssel elődöntős a Benfica

Esélyt sem adott holland ellenfelének a Benfica, mely kettős győzelemmel és kapott gól nélkül hozta le az AZ Alkmaar elleni Európa Liga párharcot. Irány tehát az elődöntő, az ellenfél kiléte még ismeretlen. 

Benfica - AZ Alkmaar 2-0 (1-0)
G: Rodrigo (39., 71.) ill. -
Tj: a Benfica kettős győzelemmel 3:0-ás összesítéssel

Nem kezdődött túl jól a mérkőzés a hazaiak számára, ugyanis Silvio a második percben megsérült, így gyorsan meg kellett bontani a Jesus által megálmodott védelmet. A kellemetlenség nem okozott problémát az összhangban, a Benfica akarata érvényesült a gyepen. Az első valamirevaló lövés Cardozo nevéhez fűződik, ám Alvarado védeni tudott. A 32. percben aztán ismételten Cardozo volt főszerepben, a paraguayi lökete a jobb alsóba tartott, de Alvarado ezúttal sem kapitulált. A 39. percben aztán már rezgett az Alvarado mögött elterülő háló, az első meccsen győztes gólt szerző Salvio remekül adta középre a labdát az érkező Rodrigonak, aki lendületből lőtt a bal alsóba. Az első játékrészben próbálkozása sem volt a hollandoknak, ez pedig a Benfica védelmét dicsérte.

A második játékrészben aztán Advocaat tanítványai némileg formajavulást mutattak, ám ez nem sokra volt elég, helyzeteken kívül többre nem futotta. Ellenden a Benfica megduplázta előnyét a 71. percben ls ezzel pontot tett a párharc végére. Ezúttal is Salvio ment el a jobb szélen, beadta a labdát, Rodrigo pedig érkezett és négy méterről a kapuba passzolt. Az i-re a pontot aztán Salvio tehette volna fel, lövését azonban Alvarado hárítani tudta. A hármas sípszó pillanatában a Estádio da Luz közönsége örvendhetett, illetve minden Benfica szurkoló a világon.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése