2014. március 10., hétfő

VB 2014: Hollandia kulcsemberét vesztette!

Vasárnap késő este fájdalmas arccal, hordágyon hagyta el Stadio San Paolo gyepét Kevin Strootman az AS Roma középpályása. A részletes orvosi vizsgálatok térdszalag-szakadást állapítottak meg, így a holland válogatott kulcsjátékosa hosszú időre kidőlt, nem lehet ott nyáron Brazíliában. 

A 24 esztendős Strootman a Napoli ellenében sérült meg, ám mikor földre került, senki nem gondolta, hogy ekkora a baj. A történtekre reagált Louis van Gaal az Oranje szövetségi kapitánya - "Ez egy dráma Kevin számára. Úgy gondolom, egy világ omlott most össze benne. Kevin nagy mértékben járult hozzá ahhoz, hogy kijutottunk a brazíliai vb-re. Ez a legrosszabb a számára, az álmai összetörtek."

Milyen a sors! Gondoljunk bele, úgymond milyen rövid egy játékoskarrier, leszűkítve milyen rövid azaz időtartam, amikor egy labdarúgó élete legjobb formáját tudja nyújtani. Világbajnokságot négy évente rendeznek, van aki részt vehet három-négy tornán, van akinek pedig csak egy adatik, vagy adatna. Lelkileg egy ilyen esemény, mint Kevin Strootman története nagymértékben megváltoztathatja egy játékos karrierjét, nem egy példát láttunk már arra, hogy mekkora törés következhet be ilyenkor.

Emellett pedig természetesen az AS Roma szakvezetése is törheti a fejét, hiszen a csapat kulcsemberét vesztette a szezon hátralévő részét tekintve.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése