2013. december 6., péntek

Serie A: Folytatódik a pontvadászat - íme az előzetes

A hétközi Coppa Italia összecsapásokat követően pénteken a 15. forduló nyitómérkőzésével folytatódik a Serie A küzdelemsorozata, mely egészen vasárnap késő estig tart majd. A küzdelmeket a Juve nyitja, a zárómeccsen pedig az Inter lesz porondon. Jó párharcoknak ezúttal sem leszünk híján.  

A forduló nyitómérkőzésén a listavezető "Öreg Hölgy" látogat a Renato Dall'Ara Stadionba, mely a kiesőzóna küszöbén álló Bologna otthona. A vendégek zsinórban hat meccses győzelmi szériát tudnak felmutatni, míg a hazaiak utóbbi két meccsüket döntetlenre hozták az Inter és a Parma ellen. Nem kérdés, hogy melyik együttes a párharc esélyese.

A szombati játéknapra két párharc van kitűzve. Előbb az AC Milan látogat a kiesőhelyen álló Livorno otthonába, Allegri tanítványai a zárkózás reményében lépnek majd a zöld gyepre, hiszen lemaradásuk hatalmas. Az ötödik pozícióban tanyázó Fiorentina is tíz pontnyira van. A játéknap zárómeccsén a jelenleg bronzérmes Napoli fogadja az Udinese együttesét. Amennyiben bajnoki álmai vannak Benítez tanítványainak, abban az esetben ez a győzelem kötelező, bár nem ígérkezik egyszerűnek.

Vasárnapra hét összecsapás marad, az ebéd mellé a forduló rangadója párosul, ugyanis a Stadio Olimpico közönsége a Roma és a Fiorentina összecsapását figyelheti meg. Mindkét csapat számára borzasztóan fontos a meccs, a korábbi éllovas zsinórban négy döntetlent jegyzett, egy következő bukás pedig a Juve malmára hajthatja a vizet. Igazi hat pontos összecsapás lesz ez.

Három órakor aztán meccshalmaz következik, egy időpontban játszanak több meccset, ahogyan ezt megszokhattuk, szám szerint ötöt. A remeg formát mutató Genoa a Cagliari vendége lesz, míg a zsinórban hármat bukó és az Olasz Kupából is kieső Hellas Verona az Atalanta gárdáját fogadja. A kupában négyet vágó és továbbjutó Sampdoria igazi kiesési rangadót vív a Catania ellen, az utolsó és az utolsó előtti csap majd össze. A kiesőzónából elmozduló és négy meccse veretlen Sassuolo otthon fogadja a Chievot, emly szintén négy meccse veretlen és üldözi a tabellán vendéglátóját. A Lazio a kisebbik torinói csapat ellen javítana szörnyű bajnoki mutatóját.

A forduló zárómeccse vasárnap este lesz, ekkor a tizedik pozícióban tanyázó Parma lesz az Inter vendége. A kék-feketék remek szezont futnak és bizony harcban vannak a Bajnokok Ligája indulásért.

Péntek
20:45 Bologna - Juventus (SportKlub)

Szombat
18:00 Livorno - AC Milan (SportKlub)
20:45 Napoli - Udinese (SportKlub)  

Vasárnap
12:30 AS Roma - Fiorentina (SportKlub)  
15:00 Cagliari - Genoa
15:00 Hellas Verona - Atalanta
15:00 Sampdoria - Catania
15:00 Sassuolo - Chievo
15:00 Torino - Lazio (SportKlub)
20:45 Inter - Parma (SportKlub)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése