2013. május 31., péntek

Hivatalos: Valdes marad és kitölti szerződését! - fordulat a köbön nyilatkozattal...

A minap elbúcsúzott Eric Abidal és sokan már arról beszéltek, hogy pár napon belül Victor Valdes búcsúja következik. Nos, ez elmaradt, de sajtótájékoztató az volt... 

Nincsen tovább találgatás, eldőlt, hogy ki lesz jövőre a Barcelona első számú hálóőre. A kapuvédő neve Valdes, aki sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy mégis kitölti szerződését, mely a 2013/2014-es szezon végéig szól. A spanyol hálóőr meg is indokolta döntését. Sokan viszont azt mondják, hogy Abidal érzelmes búcsúja változtatta meg Valdes gondolkodását és az érzelmek elragadták őt. Hiába, 20 éve a katalán klub az "otthona".

"Tartozok a szurkolóknak egy magyarázattal annak kapcsán, hogy miért nem hosszabbítom meg a szerződésemet. A Barcelona mindent megadott nekem, és 20 évig az otthonom volt." 

"Nagy a nyomás egy kapuson, főleg egy ilyen klubnál. Kimerültem lelkileg, és úgy érzem, az időm a klubnál 2014-ben lejár. Ez nem a pénzről szól."

"Megtisztelve érzem magam, hogy a klub azt akarja, folytassam, de a döntésem végleges. Becsülettel fogom viselni a Barca-mezt a szerződésem utolsó napjáig. Azt gondolom, hogy a klubnak elegendő ideje lesz találni egy jó utódot." - nyilatkozta Valdes

Így tehát biztossá vált, hogy a 2002/2003-as szezonban debütáló hálóőr marad és tovább növeli a klub színében védett mérkőzéseinek számát, mely már így is 500 felett van.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem érkezik rivális, egy fiatal hálóőr érkezésére lehet számítani, akinek ez az esztendő lesz a tanulópénze, feladata pedig a ritmus felvétele lesz és felkészülés a "nagy örökségre" a katalán klub kapusposztjára.

Őszi Ádám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése