2013. április 5., péntek

Ádáz harc a nemzetközi szereplésért és a kiesés elkerülése ellen - La Liga 30. forduló előzetes

Péntek este a 30. forduló nyírómérkőzésével kezdetét veszi a La Liga őrülete az Ibériai-félszigeten. Ezúttal sem maradunk remek meccsek nélkül. A legnagyobb derbink a Málaga vendégjátéka ígérkezik a Sociedad otthonában, de a Sevilla-Bilbao pérharc sem hangzik rosszul. Emellett pedig kérdés, hogy a két gigász a Real Madrid és a Barcelona tud-e kozmetikázni a múlt heti döntetleneken. Nézzük mi vár a spanyol futball szerelmeseire. 

Granada - Betis : A két csapat összecsapásával veszi kezdetét péntek este a spanyol bajnokság 30. fordulója. A felek ellenkező célokért küzdenek, a Betis az európai kupaszereplésért, míg a Granada a kiesés elkerüléséért lép pályára. A zöld-fehérek egy pontra vannak az Európa Ligát érő helytől, de a Bajnokok Ligáját érő negyedik hely is csupán három pontnyira van. A hazaiak az elmúlt ött meccsükön nyeretlenek maradtak és három pontra vannak a kiesőzónától.

Real Sociedad - Málaga : Óriási derbi lesz ez, igazi harc lesz a Bajnokok Ligáját érő helyezésért, hiszen a tabella negyedik helyezettje fogadja az ötödiket. A két csapat közt csupán egy pont van, mindkét fél csak a győzelemmel lehet elégedett, hiszen mögöttük tolonganak a riválisok. Egy esetleges döntetlen egyik csapatnak sem lenne túl jó.

Real Madrid - Levante : A királyiak a mezőnybe beleszürkülő Levante ellen javíthatnak és őrizhetik tabellán elfoglalt második helyüket. Zárkózásról és bajnoki álomról már nem érdemes beszélni. A vendégek négy meccses veretlenségi sorozattal bírnak, viszont többnyire csak döntetlenre futotta az utóbbi időben. 

Deportivo La Coruna - Zaragoza : Igazi hat pontos kiesési rangadó lesz. Az utolsó helyezett hazaiak négy pontra vannak a már nem kieső helyezett Zaragoza csapatától. A hazaiaknak nagyon kell a győzelem, hogy versenyben maradhassanak és harcolni tudjanak a bennmaradásért, az utóbbi két körben hat pontot sikerült bezsebelni, így jó formáról beszélhetünk. A Pintér Ádámot is foglalkoztató vendégek három pontra vannak a kiesőzónától és több mint tíz meccse nem tudtak nyerni.

Barcelona - Mallorca : A katalánoknak a három pont a cél, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Mallorca utolsó előtti és sebzett vadként küzd a bennmaradást érő pontokért. A katalánok dolgát nehezíti a sok sérülés, de a Nou Camp gyepén aligha terem babér a vendégeknek. 

CeltaVigo - Rayo Vallecano : A vendégek biztonságban érezhetik magukat, sem a kiesés szele, sem pedig a nemzetközi kupaszereplés nem veszélyezteti a csapatot. Ellenben a Celta a 18. pozíciót foglalja el és jelenleg kieső, számukra minden pont életbevágóan fontos.

Getafe - Atletico Madrid : A hazaiak még reménykednek egy Európa Liga szereplésben, de ahhoz pontok kellenek. A matracosok nem botolhatnak, ha versenyben szeretnének maradni a második helyért, melynek visszavételére múlt héten megvolt a lehetőség, ám nem éltek vele.

Valencia - Valladolid : A vendégek a középmezőny végén helyezkednek el, nem lesznek kiesési gondjaik, míg a Valencia harcban van a BL-t érő negyedik helyért, így számukra nagyon fontos a három bajnoki pont.

Sevilla - Atletic Bilbao : Egyik csapat sem élete szezonját futja, immáron a Bilbaonak sem lesznek kiesési gondjai. A két csapat közt három pont van a tabellán, egy igazi hamisítatlan andaluz-baszk derbit láthatnak azok, akik a helyszínen vagy a képernyők előtt megtekintik a meccset.

Péntek:
21:00 Granada - Betis

Szombat:
16:00 Real Sociedad - Málaga 
18:00 Real Madrid - Levante (Sport2)
20:00 Deportivo La Coruna - Zaragoza 
22:00 Barcelona - Mallorca (Sport2)

Vasárnap:
12:00 Celta Vigo - Rayo Vallecano 
17:00 Osasuna - Espanyol 
19:00 Getafe - Atlético Madrid (Sport1)
21:00 Valencia - Valladolid (Sport1)

Hétfő:
22:00 Sevilla - Athletic Bilbao 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése