2013. december 8., vasárnap

Újabb Everton bravúr, ezúttal az Emiratesben

A Premier League 15. fordulójának legnagyobb győztese lehetett volna az Arsenal, amennyiben legyőzi otthon az Everton együttesét. Az imént említett diadal elmaradt, a liverpooli kékek pontot szereztek, ezzel pedig nem tudott meglépni Wenger csapata a tabella élén. 

Arsenal - Everton 1-1 (0-0)
G: Özil (80.) ill. Deulofeu (85.)

Felvette a kesztyűt a vendég együttes, mely az első tíz percben szinte kapujához szemezte az álmos Wenger tanítványokat. A folytatásban feltámadtak Özilék, gól azonban nem született az első játékrészben, többnyire a mezőnyjátéké volt a főszerep. A második játékrész sem hozott óriási fordulatot, ami a játék képét illette, így Wenger a 68. percben hármas cserére szánta el magát. Érkezett a pályára Rosixky, Flamini és Walcott, melynek meg is lett az eredménye. Az utóbb említett angol válogatott szélső tálalt Özil elé a 80. percben, aki vezetést szerzett. Az öröm nem tartott sokáig, Lukaku passzát követően a Barcelona nevelése, a csereként pályára lépő Deulofeu kaparta ki magának a gesztenyét és lőtt a kapuba Szczesny szeme között. A hajrában mindent megpróbált az Arsenal, a győzelem pedig Giroud lábában maradt, aki a 94. percben a léctalálkozást lőtte telibe egy távoli bombával. A pontosztozkodás egyik csapatnak sem jó, de több mint a semmi. Az Everton az Old Trafford után az Emiratesből is pontot rabolt egy héten belül, melynek köszönhetően ötödik a csapat és nyolc meccse veretlen. Wenger tanítványai listavezetők, előnyük öt pont.

Fulham - Aston Villa 2-0 (2-0)
G: Sidwell (21.), Berbatov (30.-büntető) ill. -

Az utóbbi hetekben remek formát mutató Aston Villa a Fulham vendégeként lépett szorítóban vasárnap délután. Az edzőváltáson áteső hazaiak mostanra már azt is elfelejtették, hogy milyen pontot szerezni, ezen a délutánon azonban ismételten megérezhették a győzelem édes ízét. Az egész mérkőzést figyelembe véve kétszer annyi próbálkozást eresztett meg a hazai csapat és bizony a kaput találó lövések óriási különbséget mutattak. Persze gól nélkül hiábavaló minden, most azonban a találatok sem hiányoztak. Előbb Sidwell szerzett vezetést a 21. percben, majd a 30. minutumban Berbatov duplázta meg az előnyt büntetőből. A továbbiakban nem esett találat, így nagy meglepetésre kikapott a Villa, otthon tartotta mindhárom pontot a Fulham.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése