2013. december 8., vasárnap

Hősként ünnepelt visszatérő, avagy újra nyert a Roma

Az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának rangadóján az AS Roma és a Fiorentina csapott össze. A mérkőzésre kilátogató népes publikum egy remek és eseménydús mérkőzést láthatott, egy nagy visszatérővel Destro személyében, aki mint utólag kiderült a meccs hőse lett. 

Fantasztikus hangulat és 70 ezer néző fogadta a csapatokat a Stadio Olimpicóban, a felek pedig ennek megfelelően estek neki a mérkőzésnek. Az első helyzetet a 3. percben jegyezhettük fel, Juan Vargas átlövését De Sanctis könnyedén nyelte el. Nem tudott hárítani azonban a túloldalon Neto, mikor is Gervinho tört be a bal szélről, tálalt Maicon elé, aki egy remek visszahúzás után passzolt a kapuba (1-0).

A gól megfogta a violákat, beszorultak és kapujukhoz szegeződtek, Florenzi és Daniel de Rossi is tüzelt, Neto azonban résen volt és nagyokat védett. A gól okozta sokkból sikerült kikecmeregni és újra a Fiorentina uralta a játékot, vagy fogalmazzunk úgy, a labdát, ugyanis a hazai kontrák, támadások nagyon gyorsan és veszélyesen folytak le. A következő nagy helyzetet a 22. perc hozta, ekkor a góllövőlista éllovasa Giuseppe Rossi szánta el magát lövésre, ám a léc alá tartó labdába sikerült beleblokkolnia egy lábnak. A 29. percben rezgett  De Sanctis hálója, egy visszagurított labdát Juan Vargas bombázott a kapu közepébe, a korábban elfekvő hálóőr nem ért vissza (1-1).

Öt perccel később aztán akár a vezetést is megszerethette volna a vendég gárda, ám Cuadrado nem tudott kaput találni védője sanyargatása közepette. A 37. percben aztán ismét Cuadrado szánta el magát lövésre, a mintegy 30 méteres bomba a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két minutummal a félidő vége előtt a felhúzódó Benatia fejelt egy szögletet követően, ám a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. Kiegyenlített és eseménydús első félidőt követően 1-1-es döntetlennel vonulhattak a felek az öltözőbe.

A hazaiak mintha az öltözőben maradtak volna, a Fiorentina ugyanis kis híján megszerezte a vezetést. A 47. percben egy beadást követően Giuseppe Rossi fejelhetett meglehetősen üresen, a labda azonban a léc felett hagyta el a játékteret. A válaszra tíz percet kellett várni, ekkor Gervinho némileg önző módon éles szögből nem bepasszolt, hanem lőtt, Neto pedig védett. A vendégek beszorultak, előbb Gervinho kaparta ki a gesztenyét, majd Ljajic tüzelt, ám a hálóőr ezúttal is résen volt. Egy perccel később ismét Ljajic volt főszerepben, lövése azonban a kapufáról kifelé pattant. A 66. percben Maicon szerezhette volna meg második gólját, ám a brazil védő telibe lőtte Netot. Nem szabadult fel a firenzeiek kapuja, a szögletet követően Gervinho tálalt a súlyos sérülést követően visszatérő Destro elé, aki vezetést szerzett a "farkasoknak", ezzel hangrobbanást okozva a stadionban (2-1).

A bekapott gólra igyekezett reagálni a vendég gárda, egy szabadrúgást Manuel Pasquel vállat el és lőtt elemi erővel a bal felső sarok irányába, ám De Sanctis eszméletlen agy védést bemutatva kitornászta a játékszert. A 73. percben aztán minden eldőlhetett volna, ha Benatia fejese pontosabbra sikeredik. A folytatásban mindent megpróbált a Fiorentina, ám a hazai védelem a helyzet magaslatán állt. A 88. percben aztán Pjanic gyüjtötte be második járgáját, melynek következtében a társakat megelőzve mehetett zuhanyozni. Újabb gól nem született, a nagy visszatérő Destro találatával véget ért a Roma döntetlen sorozata, a csapat visszatért a győzelem ösvényére.

A meccs embere nálunk Gervinho volt, aki igaz gólt nem szerzett, de nagyon élt a pályán, a vendégek nem tudtak mit kezdeni vele.

AS Roma - Fiorentina 2-1 (1-1)
G: Maicon (7.), Destro (67.) ill. Vargas (29.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése