2013. december 22., vasárnap

Mourinho Özilről és az Arsenalról is beszélt a derbi előtt

Hosszú éveken át együtt dolgozott Jose Mourinho és Mesut Özil a Real Madrid csapatánál, a nyár azonban mindkét játékos életében nagy változást hozott. A portugál tréner csapatával hétfőn az "ágyúsok" vendége lesz, ez alkalommal pedig elmondta véleményét mind volt játékosáról, mind pedig Wenger csapatáról. 

Mint ismeretes, Mourinho elhagyta Madridot, és székhelyét újra Londonba rakta le egykori csapatánál a Chelsea együttesénél. A királyiak ez idő alatt leigazolták Bale-t, ez pedig úgymond áldozattal járt, ugyanis Özil lett az a játékos aki kiszorult, illetve inkább a távozás mellett döntött és követte trénerét Londonba, egy másik csapatba. Mesut Özil azóta az Arsenal kulcsjátékosa lett, pillanatok alatt beilleszkedett, a csapatnak pedig megy a szekér.

Jose Mourinho a Guardian-nak adott interjújában a következő képen beszélt korábbi játékosáról -  "Mesut egy fenomenális játékos, egyike azoknak, akiket ha megveszel, teljessé teszik a puzzle-t a csapatodnál. Nincs szükséged időre, nincs szükséged semmire. A játékos egyszerűen csak megérkezik a kvalitásával, az érettségével és a vezéri képességével... Berakod őt, és tudod, hogy egyből jobb az együttesed."

"Több út van arra, hogy javíts a csapatodon. Az egyik az, hogy együtt dolgozol fiatal játékosokkal, a másik pedig az, hogy az átigazolási piacra mész, és veszel egy "kész" futballistát. Az Arsenalnak megvolt a lehetősége ez utóbbira, és nagyon jól teljesít Mesuttal."

"Azt gondolom, az Arsenalnál a lelkük mélyén gondolnak a bajnoki címre. A korábbi itteni időszakomban Walcott egy gyerek volt, most egy férfi. Több játékos is karrierje legjobb időszakát éli, ilyen Wilshere, Ramsey és Gibbs is."

Hétfőn a Premier League 17. fordulójának zárómeccsén az Asenal fogadja a Chelsea csapatát!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése