2013. december 12., csütörtök

Bajnokok Ligája: Íme a nyolcaddöntő mezőnye

Szerda este véget értek a 2013/2014-es Bajnokok Ligája kiírásának csoportküzdelmei, ezáltal pedig kialakult a nyolcaddöntő mezőnye. Emellett arra is fény derült, mely együttesek folytathatják a második számú kupasorozatban az Európa Ligában, míg nyolc együttes számára véget ért az idei nemzetközi kupaszezon. 

Nagy fontossággal bírt a csoportelsősség megszerzése, ugyanis a másodikok csakis nehéz ellenfélre számíthatnak majd a sorsolás során. Persze lehet erre, mondani, hogy itt már nincsen könnyű párharc, de lássuk be, nagy különbség van még mindig a mezőny egyik és másik fele közt.


Íme a csoportelsők névsora: 
Manchester United, Real Madrid, PSG, Bayern München, Chelsea, Dortmund, Atletico Madrid, Barcelona

Csoportmásodikok: 
Leverkusen, Galatasaray, Olympiakos, Manchester City, Schalke, Arsenal, Zenit, AC Milan

A sorsolást december 16-án, 12 órától tartják az UEFA központjában Nyonban, melyet a Sport 1 és az  Eurosport egyaránt élőben közvetít majd. A félreértések elkerülése végett, a jelenlegi szakaszban azonos ország béli csapatok nem kerülhetnek össze, így például nem lehet Chelsea-Arsenal meccs, illetve azonos csoportból továbbjutó gárdák sem, így nem ismétlődhet meg a Barcelona-Milan párharc. Egyenlőre! Hiszen a negyeddöntőben ezek a gátak felszabadulnak. A

Ami egyértelmű, hogy minden első kalapos gárda elkerülné a Manchester City, Arsenal kettőst, mely azért kijelenthetjük, hogy kiemelkedik.

Az Európa Ligában folytatják:
Shakhtar Donetsk, Juventus, Benfica, Viktoria Plzen, FC Basel, Napoli, FC Porto, Ajax

Akik számára véget ért a nemzetközi kupaszezon:
Real Sociedad, Köbenhavn, Anderlecht, CSZKA Moszkva, Steaua Bukarest, Austria Wien, Celtic

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése