2013. november 7., csütörtök

Európa Liga: Továbbjut a Dnipro és a Fiorentina, betliző Frankfurt

Csütörtökön az Európa Ligáé volt a főszerep a nemzetközi kupákban, a második rangú európai kupasorozatban ezúttal a csoportküzdelem negyedik fordulójához érkezett. Az 'E', és 'F' jelű kvartettben pedig ádáz küzdelem zajlott a továbbjutásért, illetve az életben maradásért. Kinek így, kinek pedig úgy sikerült, nézzük az eredményeket és a csoportok alakulását. 

Európa Liga csoportkör; 4. forduló:

E csoport:
Pandurii - Fiorentina 1-2 (1-0)
G: De Oliveira (32.) ill. Matos (86.), Valero (90+2.)
A vártnál sokkal nehezebb mérkőzés várt a Fiorentina számára, mely az utóbbi hetekben igen csak szép eredményeket ért el hazája bajnokságában. A Pandurii mezőnyben felvette a versenyt, azonban kapura a vendégek voltak sokkal veszélyesebbek és körülbelül kétszer annyi helyzetet dolgoztak ki, ám ennek ellenére a román csapat szerzett veztést a 32. percben, melyet úgy tűnt, hogy sikerül megőrizniük. A végén aztán pillanatok alatt omlott össze a hazaiak álma, előbb Matos egyenlített négy perccel a vége előtt, míg a hosszabbításban Valero szerezte meg a három pontot és a biztos továbbjutást a violáknak.

Dnipro - Pacos Ferreira 2-0 (1-0)
G: Nascimento (44.), Konopljanka (66.) ill. -
A Fiorentina mellett a csoport másik továbbjutója az ukrán bajnokaspiráns Dnipro lett, mely magabiztos játékot bemutatva verte a portugál Pacost. Ezzel pedig megvan a csoport két továbbjutójának kiléte, nem született meglepetés, a kárdás már csak annyi, ki lesz az első és ki a második.

Az E-csoport állása:
1. Fiorentina 4 4 0 0 10-2 12 pont
2. Dnipro 4 3 0 1 6-2 9 pont
3. Pandurii 4 0 1 3 2-7 1 pont
4. Pacos Ferreira 4 0 1 3 1-8 1 pont

F csoport:
Maccabi Tel Aviv - Frankfurt 4-2 (3-0)
G: Zehavi (14., 90+4.), Itzhaki (30., 35.) ill. Lakic (63.), Meier (67.-büntető)
Egészen a mai napig még gólt sem kapott a Frankfurt, aki ma bepótolta ezt igen hamar, ugyanis Paulo Sousa izraeli csapata, mely igen passzív játékot mutatott be az eddigi meccseken bő fél óra alatt három gólos előnyre tett szert. Ekkor aligha hitte volna egy Maccabi szurkoló is, hogy a végén még izgulniuk kell. A második félidőben Lakic, majy pár perccel később Meier volt eredményes, így újra nyitott lett a mérkőzés, mely egészen az utolsó pillanatig nagy izgalmakat tartogatott. A végén aztán jött Zehavi és duplájával keretbe foglalta a meccset. A csoportban ezáltal még semmi sem dőlt el.

APOEL - Bordeaux 2-1(1-1)
G: Alexandrou (14.), Morais (55.) ill. Sane (45+2.)
Kiállítva: Budimir (50.) ill. N'Guemo (50.)
A harmadik fordulóban úgy tűnt, feltámad a remény és romjaiból feltámadhat a Bordeaux, azonban a ciprusi csapat válaszolt a francia földön elszenvedett 2-1-es vereségre és ugyan ilyen arányban múlta felül ellenfelét. A vezetést gyorsan megszerezték a hazaiak, a félidő ráadásában, azonban egyenlíteni tudott a Bordeaux. A második félidő két kiállítással kezdődött, mindkét csapat egyel megfogyatkozott. A kialakult helyzetet és a nagyobb játékteret gyorsan gólra váltották a hazaiak, akik ezt az előnyt már nem engedték ki kezükból.

Az F-csoport állása:
1. Frankfurt 4 3 0 1 10-4 9 pont
2. Maccabi Tel Aviv 4 2 1 1 7-5 7 pont
3. APOEL 4 1 1 2 3-6 4 pont 
4. Bordeaux 4 1 0 3 4-8 3 pont 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése