2013. október 16., szerda

Sztárvédőt veszíthet az Arsenal a télen

Arsene Wenger azon "kellemetlen" helyzetben találta magát, hogy válogathat a kiválónál kiválóbb belső védők közül. Az Arsenal jelenlegi keretébe három a posztján klasszisnak mondható védő van, ám egyikőjük játékhiányban szenved, ugyanis a francia tréner a folytonosság és az összeszokottság híve. 

A két favorit jelenleg a francia válogatott Laurent Koscielny, illetve a Nationalelf tengelyében is helyet kapó Per Mertesacker. Ezáltal pedig a korábbi alapember Thomas Vermalen jelenleg csak a padot koptatja. Oly mértékben teszi ezt, hogy a szezonban csupán két meccsen lépett pályára, egyszer a Ligakupában kapott egy teljes meccset, míg a PL-ben összesen 11 perce van csereként.

A történet nagyon egyszerű, Belgium kijutott a Brazíliai vb-re ezáltal pedig nagy harc lesz a keretbe kerülésért. Az Arsenal belső védője Vermalen pedig semmiképpen nem szeretne kimaradni, hiszen oroszlánrésze volt abban, hogy kijutott nemzeti csapata.

Az ügyben maga a játékos is megszólalt -  "Akkor fogok majd gondolkodni a dolgon, ha szükséges. Januárig még van pár hónap.Természetesen az, hogy soha nem játszok, nem egy ideális helyzet a világbajnokságon való szerepléshez, ez bizonyos."

"Az emberek azt kérdezik, nem pánikolok-e amiatt, mert nem játszok sokat, de nem!  Beszéltem a Wengerrel, de köztünk marad az, ami elhangzott. - mondta diplomatikusan Vermalen -  A dolgok egy szempillantás alatt változhatnak, vagyis az én helyzetem is más lehet. Ez akár holnap vagy a következő hétvégén is megtörténhet."

A sajtóban közben természetesen megindultak a pletykák. Sokan arról beszélnek, cikkeznek, hogy a Barcelona potenciális jelölt lehet a télen, a katalánok ugyanis még mindig belső védőt keresnek. Tény, hogy sok idő van még a piacnyitásig, meglátjuk, változik-e addig a helyzet. Ha nem, akkor valószínűleg távozni fog a belga, akinek a piaci értéke jelenleg 16 millió euró.

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése