2013. szeptember 3., kedd

Fergeteges Everton: öt transzfer az utolsó pillanatban!

Az angol Premier League-ben szereplő Everton együttese hivatalos honlapján az átigazolási idő lejárta előtt jelentett be öt hivatalos transzfert. A klub két ízben túladott játékosán, hármat azonban sikerült a klubhoz csábítani. Ezt nevezzük átigazolási hajrának. 

Ahogyan arra mindenki számított Marouane Fellaini a Manchester United labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A transzfer igen csak elhúzódott, a hírek szerint az utolsó pillanatig húzták a felek, ám végül megköttetett, így a hórihorgas belga követte Moyest a Vörös Ördögökhöz. A középpályás új kontraktusa öt esztendőre szól, azaz 2018. nyarán jár majd le. A manchesterieknek igen csak a zsebbe kellett nyúlni, hiszen az Everton 30 millió euró fejében engedte el a csapat motorját.

A másik távozó a 25 esztendős nigériai válogatott támadó Victor Anichebe, aki a West Bromwich Albion csapatában folytatja pályafutását. Az Eveton 6 millió fontot tett zsebre saját nevelésű játékosáért, aki 2017-ig írt alá új csapatánál, ahol Gera Zoltán csapattársa lesz.

Térjünk át jobb vizekre ami az Everton szurkolóit illeti, hiszen mint fentebb említettük azért érkezők is voltak. A Chelsea kölcsönadta egy esztendőre csatártehetségét a belga Romelu Lukakut, aki így játéklehetőséghez jut majd és nem a Chelsea padját koptatja. Azt azonban nem tudni milyen lelki állapotban van a 20 esztendős csatár, hiszen az ő rontott büntetőjével vesztette el az Európai Szuperkupát a londoni klub a Bayern Münchennel szemben. Egy ilyen fiatal játékosra nagy hatással lehet egy ilyen történés.

Moyes utódja Roberto Martínez újabb Wigan játékost hozott magával, James McCarthy személyében. A skót irányító egyértelműen Fellaini helyére, posztjára érkezett, ára pedig igen borsosra sikeredett 13 millió fontért engedte el a Wigan. A piaci értéke egyébként csupán 7,5 millió euróra rúg a 22 esztendős skótnak, aki nagy tehetségnem számít.

Az utolsó érkező a Manchester City együttesét hagyta mögött erre a szezonra. Az angol válogatott Gareth Barry ugyanis kölcsönben érkezett a liverpooli kékekhez.

Őszi Ádám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése