2013. szeptember 11., szerda

Ádáz küzdelem, hosszabbítás, áramszünet és 17 büntető! - Jordánia pótselejtezős

Korábban arról számoltunk be, hogy Üzbegisztán nagy lépést tett az Interkontinentális pótselejtező felé azzal, hogy Jordániában 1-1 es döntetlent játszott. Nos, ez kevésnek bizonyult és egy elképesztő izgalmakat hozó meccsen a Jordán válogatott idegenben vívta ki Ázsia pótselejtezős helyét. 

A találkozó remekül kezdődött az üzbégek számára, ugyanis Ismailov már öt perc elteltével megszerezte a vezetést. Ez azonban lehet hiba volt, túl korán hátradőltek a hazaiak, láthatóan kissé ráültek az eredményre, melynek meglett az eredménye. A félidő vége előtt három perccel ugyanis Murjan szerezte a vendégek egyenlítő találatát, mely mint később kiderült az utolsó gól volt a rendes játékidőben, így kilencven perc játék után hosszabbítás következhetett.

Az óriási tét egyértelműen, láthatóan nyomta a csapatok vállát, mindkét fél biztonsági védelmet játszott, azonban a 100. percben csődöt mondott a stadion világítása, így minden teljes sötétségbe borult. A találkozó fél óra szünetet követően folytatódhatott, azonban a felek nem tudták bevenni a másik kapuját, ez pedig egyenes utat jelentett a büntetőpárbaj felé. A hazaiak sztárja egyből elrontotta az első tizenegyest és úgy tűnt, ez az egyetlen rontott találat dönt, azonban a Jordánok ötödik embere hibázott, megremegett a lába, így jöhettek a párok egyesével, míg nem 8-9 arányban a vendégek bizonyultak jobbnak és ünnepelhették a diadalt idegenben.

Üzbegisztán - Jordánia 1-1 - büntetőkkel 8-9
G: Ismailov (5.) ill. Murjan (42.)
Tj: a Jordán válogatott 2-2-es összesítést követően büntetőkkel 9-8 arányban

Az Interkontinentális pótselejtezőn az ellenfél Dél-Amerika ötödik helyezettje lesz majd.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése