2013. augusztus 6., kedd

Bajnokok Ligája: rendkívüli izgalmakat követően tovább élő kazah és szlovén álom

Hiába gondolta mindenki lefutottnak az albán és a kazah bajnok csatáját, a Skenderbeu játékosai megmutatták, hogy nincsen lehetetlen, más kérdés, hogy a vége nem úgy sikerült ahogy szerették volna...

Az első összecsapáson Cipruson két gólt láthatott a publikum egyenlő eloszlásban, így a Maribor vághatott neki a visszavágónak nagyobb eséllyel. A mérkőzés összességét figyelembe véve nem forogtak veszélybe a kapuk, ezt egy statisztikai adattal is könnyen alátámaszthatjuk, mivel a 80. percben kettő kaput eltaláló lövés szerepelt 1-1-es eloszlásban. A vendég gárda többet birtokolta a labdát és többet is lőtt kapura, ám a gól nem érkezett, a Maribor pedig tisztában volt az idegenben szerzett góljuk jelentőségével. A percek teltek, az APOEL igyekezett, azonban gól helyett egy kiállítást sikerült csak összeszedni. A 86. percben Goncalves mehetett zuhanyozni előbb mint a társak, a szlovének pedig idegenben lőtt góllal másztak tovább a második körbe.

Maribor - APOEL 0-0 (0-0)
G: - ill. -
Kiállítva: Goncalves (86.)
Tj: a Maribor 1-1-el idegenben lőtt góllal

Kazahsztán bajnokcsapata egy igen megnyugtató 3-0-ás hazai győzelmet követően utazhatott Albániába a Skenderbeu otthonába, azonban a döbbenet hamar kiült a Karagandy játékosainak és szakvezetőinek arcára, míg a Korca játékosai ezer százalékon pörögtek érezve a sebzett vad szagát. Az albán csapat Tomic 9. percben szerzett találatával megszerezte a vezetést, majd két Shkembi büntetőt követően az eredményjelzőn 3-0 állt, összesítésben pedig 3-3-ra álltak a csapatok. Ezt aligha gondolta volna valaki, még a legelvakultabb albán fanatikusok is döbbenettel, ám annál nagyobb fellángolással nézték a meccset, szurkoltak a kedvenceknek. Azzal viszont mindenki tisztában volt, hogy nincsen a Korca együttesének idegenben lőtt gólja, így egy bekapott gól megbélyegezhet mindent. A félidő hajrájára fordulva Khizhnichenko viszonylagos nyugalmat hozott a kazah futballtársadalomra, hiszen a rezdülő háló azt jelentette, hogy még kettőt kéne lőnie a hazai csapatnak.

A második játékrészben minden eldőlt egy szempillantás alatt, ugyanis a horvát Pejic az 54. percben azonnali piroslappal szállt ki a játékból és itt már sejteni lehetett, hogy eldőlt a párharc. Erre megerősítést a 67. percben kaptunk, amikor Baizhanov megszerezte a Shakhtyor második találatát. A publikum több gólt nem láthatott, így kazah menetelést jelenthetünk be a BL-ben. A Korca megpróbálta azt ami lehetetlennek tűnt és bebizonyították, hogy akarattal semmi sem ledolgozhatatlan.

Skenderbeu Korca - Shakhtyor Karagandy 3-2 (3-1)
G: Tomic (9.), Shkembi (20, 29. - mindkettő büntetőböl) ill. Khizhnichenko (38.), Baizhanov (67.)
Kiállítva: Pejic (54.)
Tj: a Shakhtyor Karagandy 5-3-as összesítéssel

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése