2013. július 25., csütörtök

Gold Cup: Újabb Donovan parádéval USA döntős

Hiábavaló volt Honduras minden erőfeszítése, az Egyesült Államok válogatottja nem akarja kiengedni kezéből a trófeát, melyet hazai pályán szerezhet meg. A meccs hőse ezúttal is Donovan volt, aki csakúgy mint a negyeddöntőben, az elődöntőben is három pontot szerzett jégkorongos nyelven. 

Igaz a fölény nem volt akkora, de kijött a tudásbéli különbség, az, hogy az amerikai csapatban jobb képességű játékosok vannak. Minden tisztelet Honduras csapatának, hiszen a jóval esélytelenebb gárda felvette a kesztyűt és megcibálta az oroszlán bajszát. A találkozó első góljára a 11. percig kellett várni, ekkor Johnson talált a hálóba,  gólpassz pedig ki más nevéhez fűződhetne, mint Donovan. A 27. percben 2-0 állt az eredményjelzőn, az imént említett amerikai vezér Donovan talált a kapuba. 

A második félidő hondurasi találattal kezdődött, az 52, percben Medina vette be a házigazda kapuját és ezzel felcsillantotta a reményt, mely csupán egy percig élt, ugyanis a mosolyt Donovan letörölte az 53. percben, mikor megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát. Az eredmény a továbbiakban nem változott, így Klinsmann vezette amerikai gárda jutott a döntőbe. 

Fontos kiemelni Donovan szerepét és nem lehet mellette elhaladni, hiszen az amerikai válogatott utóbbi két meccsén nyolc gólból hatban benne volt, hármat maga szerzett, három alkalommal pedig elkészített. A torna egészét figyelembe véve Donovan az abszolút pontkirály ez már most kijelenthető, hiszen 5 gólja mellett 6 gólpasszt jegyzett az eddigi 5 meccsen, ez pedig fantasztikus mutató.

Gold Cup Elődöntő
USA - Honduras 3-1
Gólszerzők: Johnson (11.), Donovan (27., 53.) ill. Medina (52.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése