2013. július 25., csütörtök

Gold Cup: Elmarad az álomdöntő, Mexikót megfricskázták az elődöntőben

Mindenki várta az álomdöntőt, mely az USA-Mexikó összecsapás lett volna. A déli szomszéd fanatikusai szerették volna, ha amerikai honból hódítják el a serleget a házigazdát megverve, míg USA szimplán szeretett volna ismét borsot törni Mexikó népének orra alá. Nos, az eredmények tudatában ez most elmarad. 

Az korábban kiderült, hogy USA lesz az egyik döntős, a másik csapat kilétére azonban éjjel még egy öt órát várnunk kellett, mostanra azért már megvan a párosítás, mely nem más mint USA-Panama.

A találkozó kiegyenlített játékot hozott kisebb mexikói fölénnyel, ám az látható volt, hogy Hernandez nagyon hiányzik a csapatból, mint ahogyan ez az egész torna során észlelhető volt. Hiába, ez a mexikói csapat nem a legjobb összeállításban szerepelt, na de mindig az a legjobb csapat amely a pályán van! 

Az összecsapás első találatára 13 percet kellett várnia a népes publikumnak, ekkor Pérez vette be Mexikó kapuját egy remek támadás végén. A labda a rövid felső sarokba vágódott, ám ha kimarad, a társak nagyon megszidták volna Pérezt, hiszen többen remekül érkeztek középen. Ezt követően, mintha megírták volna, hogy tizenhárom percenként születhet gól, ugyanis a 26. minutumban jött az egyenlítő találat Montes révén egy káprázatos fejes góllal. 

A második játékrészben csupán egy találat született, ez Torres nevéhez fűződik, noha nem a góllövőlista éllovasáéhoz, hanem a hátvádéhez, aki a 61. percben egy szögletet követően robbant be remekül és tette a bogyót fejjel a jobb alsóba, ahogyan az a nagykönyveb megvan írva. Több gól nem született, ezzel pedig Panama bejutott a döntőbe! 

Ha Panama legyőzné USA legjobbjait a döntőben, és miért ne tehetné, hiszen a labda kerek, a gravitáció pedig működik, akkor fennállásának legnagyobb sikerét arathatná. A 2005-ős szereplés már megvan, azaz ezüstérem az eddigi legjobb eredmény, akkor egyaránt az Egyesült Államokban rendezték a tornát és USA válogatottja volt a fináléban az ellenfél. Azon a meccsen 0-0-ás döntetlent követően büntetőkkel USA diadalmaskodott. Itt a lehetőség , itt a "bosszú" ideje.

Gold Cup Elődöntő
Panama - Mexikó 2-1
Gólszerzők: Pérez (13.), Torres (61.) ill. Montes (26.)

Döntő Vasárnap 16:00 USA - Panama

Íme a góllövőlista élmezőnye. (pirossal kiemelve azok, akik még szerezhetnek gólt)
1. Donovan (USA) 5 gól
1. Torres G. (Panama) 5 gól
1. Wondolowski (USA) 5 gól
4. Zelaya (Salvador) 4 gól
5. Fabian (Mexikó) 3 gól
5. Martinez (Kuba) 3 gól
5. Pérez (Panama) 3 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése