2013. június 3., hétfő

Német utánpótlás válogatott támadót kapott Szalai riválisául

A Mainz jelenlegi keretében Szalai Ádámmal együtt négy támadó volt, most azonban már öten vannak a fiatal német utánpótlás válogatott Sebastian Polter érkezésével. Ez pedig egy riválissal többet jelent Szalai számára. 

Persze ne fussunk annyira előre, mivel távozói is lehetnek a klubnak, többek közt a magyar válogatott támadót is szívesen vinnék nem egy és nem két helyre, azonban jelenlegi klubja Ádám köré építené a csapatot.

Polter a Wolfsburg csapatától érkezett, az átigazolási összeget pedig nem hozták nyilvánosságra a felek, így csak a transfermarkt.de oldalon becsült piaci értékéről tudunk beszámolni, mely 1,5 millió euró. A 22 esztendős csatár a mögöttünk álló szezont kölcsönben a Nürnberg csapatánál tötötte, ahol 26 meccsen 5 alkalommal rezegtette meg az ellenfelek kapuját.

Szalai helye mondhatni fix, de nézzük kik vannak még a keretben, kik lesznek a rivális társak. Egyikőjük a 24 esztendős Eric Maxim Choupo-Moting, aki német utánpótlás válogatott volt, de Kamerun mellett döntött, ahol már 19 meccsen 9 gólnál jár. A klubjában viszont alig kapott lehetőséget, 411 játékpercet kapott mindössze és ezt góllal nem tudta meghálálni.

A 20 esztendős Shawn Parker szintén német utánpótlás válogatott, jelenleg az u20-as csapat tagja, ami pedig a szezont illeti 820 perc alatt 3 alkalommal tudott eredményes lenni. 

A negyedik támadó a szebb korszakot is megélt Ivan Klasnic, aki mindössze 3 meccsen 67 percet kapva egy gólig jutott.

A fent említett három-négy csatár kiszorításával kell a kezdőbe kerülnie Polter-nek, meglátjuk, miként megy majd. Végszóra pedig Szalai paramétereit is megemlítjük, Ádám 13 góllal zárta a 2012-2013-as szezont.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése