2013. június 3., hétfő

A Sevilla veterán hálóőre Andres Palop német élcsapatba szerződött

Nyolc esztendőnyi szolgálatot követően Andres Palop elhagyta a Sevilla együttesét és székhelyét Németországba teszi át a Bayern Leverkusen együtteséhez. 

A 39 éves hálóőr a szezon második felében már nem számított első számú kapusnak a Sevilla együttesében, így a távozás mellett döntött, holott már sokan a visszavonulását jósolták, ő azonban még nem akasztja szögre a stoplist.

Arról, hogy hány évre szóló szerződést kötött a Bundesliga harmadik helyezettjével nem kaptunk hírt, ahogy arról sem, hogy milyen vételárban egyeztek meg a felek. Palop piaci értéke korának köszönhetően rendkívül alacsony, csupán 100 ezer euró, így nem túl magas összegről beszélhetünk.

Riválisból azonban jut bőven, így kicsit érthetetlen, hogy miért pont a gyógyszergyáriak mellett döntött, illetve a német klubnak mi szüksége van Palop szolgálataira. Bernd Leno személyében egy fiatal mindössze 21 esztendős német utánpótlás válogatott hálóőr uralja jelenleg a kaput, míg a keretben található még, a 19 esztendős Niklas Lomb és a 31 esztendős amerikai David Yelldell.

A történethez hozzátartozik, hogy a mellőzött Michael Rensing távozott Düsseldorfba, így a választ ez adhatja, egy tapasztalt hálóőrt szeretnének a csapatban tudni a Leverkusen szakemberei, emellett pedig fiatal kapusuk sokat tanulhat az edzéseken veterán kollégájától.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése