2013. június 16., vasárnap

Megvan a Dortmund ötödik távozója is - hivatalos

A Borussia Dortmund fantasztikus szezont tudhat maga mögött, így nem csoda, hogy a pénzes sztárklubok keselyűként keringenek a klub felett és lesik "áldozataikat". A pénz nagy úr, a klub pedig nem feltétlen tudja megtartani értékeit. Egy újabb játékos szerződött el, igaz csak kölcsönbe. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a csapat egyik ha nem a legnagyobb kincse 37 millió euró ellenében a nagy rivális Bayern München együtteséhez teszi át a székhelyét. Mellette Santana is elhagyta az együttest, ő pedig az ősi rivális Schalke 04 együttesét választotta. Rajtuk kívül két fiatal tehetségén is túladott a klub, Ginczek a Nürnberg, míg Koch a Mainz együttesébe szerződött a sor végét pedig nem is látjuk, hallani Hummels és Lewandowski távozásáról is, de ezek a hangok egyre elcsendesednek.

A Borussia klubvezetése és Klopp mester azt a döntést hozta, hogy nem számolnak Moritz Leitner játékával, ezért kölcsönadták a Stuttgart csapatának a 20 esztendős támadó középpályást. A kölcsönszerződés két esztendőre szól, z abban lefoglalt kitételekről, opciós jogról, esetleges visszarendelésről nincsenek információink.

Meglepő húzás ez egyébként, hiszen a német korosztályos válogatott tehetség 25 Bundesliga meccsen és három BL meccsen is pályára léphetett és sokan úgy gondolták, egyre közelebb jár ahhoz, hogy beverekedje magát a kezdőbe. Nem így lett! ami pedig az értékét jelzi, az nem más, mint hogy a transfermarkt.de 5 millió euróra taksálja az árát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése